S pomladjo prihajata v Gornjo Radgona prva sejma v letošnjem letu

Prihodnji teden odpirata vrata Pomladni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti ter sejem Green

Branko Košti, četrtek, 19. marec 2015 ob 20:18
Predstavitev sejmov v Gornji Radgoni

Predstavitev sejmov v Gornji Radgoni

Osebno izkaznico obeh sejmov, ki bosta potekala od 26. do 29. marca pod sloganom »Za podjetno pomlad gradnje, energetike, komunale, obrti in trajnostnih tehnologij«, je na današnji tiskovni konferenci predstavil predsednik uprave Pomurskega sejma, mag. Janez Erjavec. Povedal je, da na Pomladnem sejmu pričakujejo 200 razstavljalcev iz 9 držav (Avstrije, Italije, Luksemburga, Madžarske, Nemčije, Slovaške, Slovenije, Švedske in ZDA), ki bodo zasedli 9000 m2 razstavnih površin, na sejmu Green pa se bodo na 1300 m2 predstavili razstavljalci iz Slovenije, Avstrije in Makedonije na 1300 m.

Pomladni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti je podrobneje predstavil projektni vodja Robert Fišer. Poudaril je predvsem množično predstavitev znanih blagovnih znamk s področja gradbene mehanizacije, kot so Libherr, Bell, Husman, HSM, Caterpillar, Komtech, Hartl, Volvo, Hyundai, Palfinger, Kubota, Case, New Holland, Komatsu, Anmann, Furukawa, Powerscreen in druge. Dobro bodo zastopana področja gradbene opreme in materialov, tudi letos bodo poudarili čar lesa. Na področju energetike bo težišče na izkoriščanju nepovratnih finančnih spodbud, varčni rabi energije in rabi obnovljivih virov, bogata bo tudi ponudba komunalne mehanizacije in čistilnih naprav. Na obrtni ulici bodo člani pomurskih obrtnih zbornic nudili nasvete, izdelke in storitve. Predstavitve poklicev bodo usmerjene v večje zanimanje za izobraževanje na graditeljskem in obrtnem področju. Ob tem je pozdravil odlično sodelovanje s pomurskimi podjetji in obrtniki in veliko zanimanje šol oziroma osnovnošolcev. Učinki dobrega sodelovanja med obrtniki, Zavodom za zaposlovanje in šolami so že vidni, saj se povečuje število vpisanih na poklicne in strokovne šole.

Sejem trajnostnih tehnologij – sejem Green, predstavil ga je projektni vodja Boris N. Erjavec, bo povezal inovativne snovalce, ponudnike, gospodarske družbe, znanstvene institucije, vladne in nevladne ustanove ter uporabnike človeku, družbi in naravi prijaznih tehnologij, znanja, izdelkov in storitev. Za obiskovalce bo posebno zanimiva predstavitev vozil na električni pogon, na voljo bo celo mobilna elektropolnilna postaja za brezplačno polnjenje električnih vozil.

Za obiskovalce:
Sejem bo odprt od 26. do 29. marca od 9. do 18. ure (29. 3. do 17. ure), vstopnina 4,00 €.
Kdor pripelje 5-10 kg starega papirja ali vsaj 5 uporabnih kosov oblačil, kupi vstopnico s 50% popustom (2,00 €).
Vstopnina za učence, dijake in študente je 2,00 €, za otroke do 6 let in invalide na vozičkih je vstop brezplačen.
Parkiranje bo brezplačno!


Več v Gospodarstvo