Na sejmu podelili priznanje Znak kakovosti v gradbeništvu

Podjetje AJM je znak kakovosti prejelo že petič

Branko Košti, petek, 27. marec 2015 ob 16:45
Podelitev priznanja Znak kakovosti v graditeljstvu

Podelitev priznanja Znak kakovosti v graditeljstvu

Po včerajšnjem odprtju Pomladnega sejma in sejma Green v Gornji Radgoni, so dr. Bojan Čas, član uprave na Gradbenem inštitutu ZRMK, ki izvaja projekt Znak kakovosti v graditeljstvu, državna sekretarka v Ministrstvu za okolje in prostor, mag. Tanja Bogataj in predsednik uprave Pomurskega sejma, mag. Janez Erjavec podelili okoljsko priznanje »Znak kakovosti v graditeljstvu«. V imenu podjetja AJM – Montaža zunanjega stavbnega pohištva, je priznanje prevzel direktor Trivo Krempel.

Znak kakovosti v graditeljstvu je neobvezni certifikacijski znak, s katerim so označeni izdelki, storitve, naprave in sistemi, ki izpolnjujejo najvišje in mednarodno primerljive zahteve glede kakovosti. Pri tem se ocenjuje celovita kakovost – od naročnika, uporabnika, lastnika do širšega družbenega okolja. Priznanje je promocija kakovostnih izdelkov, storitev, naprav in sistemov. Je nagrada uspešnim proizvajalcem in izvajalcem, da bi njihova večja kakovost lahko postala konkurenčna prednost. Pri tem se ocenjuje celovita kakovost – od naročnika, uporabnika, lastnika do širšega družbenega okolja. Priznanje je promocija kakovostnih izdelkov, storitev, naprav in sistemov. Je nagrada uspešnim proizvajalcem in izvajalcem, da bi njihova večja kakovost lahko postala konkurenčna prednost.

Podjetje AJM je Znak kakovosti za montažo prejelo že petič. Žirija je letošnjo podelitev utemeljila s komentarjem, da je dobra stran njihove montaže v reševanju detajlov glede na značilnosti projekta in toplotnih mostov. Kot prvi v Sloveniji so tudi izdelali navodila za vgradnjo namenjena monterjem, pri vgradnji pa uporabljajo kakovostne materiale in orodja, ter upoštevajo sodobna merila stroke. Pri delu uporabljajo materiale, ki so testirani in imajo ustrezna potrdila ter certifikate. Delovni proces in obvladanje izvedbe montaže poteka v skladu s ISO standardom 9001. Montažerska služba je posebej organizirana, redno skrbijo za vsakoletno usposabljanje in dodatno izobraževanje.


Več v Gospodarstvo