Premierno uprizorili baletno predstavo Knjiga pravljic

Baletni oddelek Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer se je premierno predstavil z baletno predstavo Knjiga pravljic

Sara Munda, sobota, 18. april 2015 ob 22:541
Baletna predstava Knjiga pravljic

Baletna predstava Knjiga pravljic

Baletni oddelek Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer se je v petek, 17. aprila, v Kulturnem domu Ljutomer premierno predstavil z baletno predstavo Knjiga pravljic. Pod mentorstvom in koreografijo baletne učiteljice Ane Germ nas je baletni oddelek popeljal v čarobni svet štirih pravljic. To je že druga baletna predstava mladega baletnega oddelka, ki se vsako leto bolj širi in raste. Lani so uprizorili baletno predstavo o Trnuljčici.

Učenci in učenke so se to šolsko leto predstavili v sklopu pravljic Rdeča kapica, Sneguljčica in sedem palčkov, Pepelka in Alica v čudežni deželi. Skupno 57 učencev baletnega oddelka GŠ Slavka Osterca Ljutomer je ob glasbeni priredbi klasičnih skladateljev na karakteristični način po svoje predstavilo brezčasne zgodbe.

Pravljico Rdeča kapica so odplesali učenci Baleta 1, v Sneguljčici in sedem palčkov so plesali učenci Baleta 2 in Plesne pripravnice 3. Pravljico Pepelka so pripravile učenke Baleta 3, Alico v čudežni deželi pa so predstavili učenci Baleta 4 in 5 ter Plesne pripravnice 1 in 2.

Ob uspešno uprizorjeni premierni predstavi Knjige pravljic je vsem baletnikom čestital Stanislav Lašič, ravnatelj Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer. Poudaril je, da je baletni oddelek kvaliteten in se lahko primerja z večjimi baletnimi oddelki, ki imajo dolgo tradicijo delovanja, medtem ko ljutomerski baletni oddelek raste skupaj 7 let. Zahvalil se je vsem staršem, ki bdijo nad otroci, jih podpirajo in sodelujejo z njihovo glasbeno šolo ter zaželel, da bi baletni oddelek rastel še naprej.

Za vse tiste, ki ste baletno predstavo mladih baletnikov zamudili, si lahko ogledate ponovitev, ki bo v soboto, 25. aprila 2015 ob 18.00 uri v Kulturnem domu Ljutomer.


Več v Kultura in izobraževanje