Pomurski športni festival tudi z Mini Planico

S festivalom želi organizator poudariti zdrav način življenja, rekreacijo, zabavo in druženje. Posebno pozornost pa namenja otrokom.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. april 2015 ob 09:22
Pomurski športni festival

Pomurski športni festival

Športno društvo Meteor Melinci letos organizira Pomurski športni festival. Gre za teden dni trajajoči športni dogodek, ki bo ponujal številne športne aktivnosti. Odvijal se bo od 29. junija do 5. julija 2015, v Športnem parku Melinci.

Za odrasle različni športi
Člani omenjenega društva pripravljajo enkraten športni dogodek. V ponedeljek in torek, 29. 6. in 30. 6., se bodo selekcije U7, U9, U11 in U13 pomerile v nogometnem turnirju. V torek, 30. 6., bo nogomet moč igrati tudi na milnici. V sredo, 1. julija, pa se bo nogomet igral na še posebej zanimiv način: v balonih. Gre za sumo nogomet, ki vedno znova navduši sodelujoče igralce in gledalce. V Pomurju se bo odigral premierno. Odvijala se bosta tudi turnir v košarki, in sicer v sredo, 1. 7., ter odbojka na mivki, v četrtek, 2. julija. Istega dne bo svoje mesto našlo 25. tradicionalno streljanje penalov. Sobota, 4. julij, bo v znamenju 25. tradicionalnega dnevno-nočnega turnirja v malem nogometu. V nedeljo, 5. julija, na zadnji dan festivala, se bodo odvijale Pomurske vaške igre.

Na prvi julijski dan bosta predstavljena dva borilna športa: kickbox bodo predstavili člani ekipe Davida Žibrata, judo pa Judo klub Klima center Tratnjek Beltinci.

Za najmlajše bo skrbela organizacija Bumerang sreče
Vzporedno športnim aktivnostim za odrasle bodo potekale raznovrstne športne aktivnosti zanajmlajše. Za njih organizacija Bumerang sreče pripravlja razne športne igre, ameriški nogomet, vodne igre in otroški kros. Pomerili se bodo v mini vaških igrah in se podali v iskanje gusarskega zaklada. Ustvarjali bodo v kar treh ustvarjalnicah: navijaški, mavrični in v Re-ustvarjalnici.

Posebnost Pomurskega športnega festivala pa bo Mini Planica. Prvič sploh bo v Pomurje prišla premična smučarska skakalnica, ki po Sloveniji vedno znova pritegne veliko zanimanja in pozornosti otrok in tudi odraslih.

Glasbe ne bo manjkalo
V petek, 3. julija, bosta nastopili kar dve glasbeni skupini: Poskočni muzikanti in Učiteljice. Zadnji dan festivala, 5. julija, pa bodo zaključili Štajerski fakini. Na oba glasbena dogodka bo prosti vstop.

Podrobne informacije so dostopne na spletni strani www.pomurskisportnifestival.si in uradni FB strani Pomurski športni festival.

Vstop v poletni mesec julij bo torej v znamenju različni športov. Se ga boste udeležili? Tu sploh ni dileme - pridite in s PŠF-jevci športno skočite v vroče poletje.

za organizacijski odbor PŠF
Danijel Škafar

Oglasno sporočilo


Več v Šport