Igralci ekip TOP-GUN osvojili štiri naslove državnih prvakov

TOP-GUN uspešni na 13. državnem prvenstvo v pikadu

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. april 2015 ob 08:24
13. državno prvenstvo v pikadu

13. državno prvenstvo v pikadu

Med 17. in 19. aprilom, je v Zdravilišču Radenci potekalo 13. državno prvenstvo v pikadu. Na prvenstvu je v treh dneh nastopilo 562 igralcev in igralk v štirih ekipnih disciplinah in štirih posameznih disciplinah. Prvenstvo je slavnostno odprl predsednik Slovenskega Olimpijskega Komiteja, združenja športnih zvez Bogdan Gabrovec.

V zaključne boje na zaključek državnega prvenstva so se po predtekmovanjih v osmih državnih regijah uvrstile vse ekipe TOP-GUN društva ŠD STRELEC. V kar šestih finalih so nastopili igralci ekip TOP-GUN in osvojili kar štiri zmage – državne naslove.

REZULTATI: Ženska SUPER LIGA - EKIPNO
1. MESTO: POWER TEAM, Poljčane
2. MESTO: TOP-GUN TELEING, Grlava - kapetan Andreja Kavčič, igrale so še Mojca Škafar, Monika Jerebic, Nataša Krajnc, Sabina Majcen, Simona Durič in Blanka Vočanec
3. MESTO: DIVJE MAČKE, Grajena
5. MESTO: TOP-GUN, Grlava, kapetan Andreja Vrbančič, Tina Vuk, Marija Gujtman, Nina Tivadar in Olga Frumen

MOŠKI SUPER LIGA 501 DO - EKIPNO
1. MESTO: PK ČUK – SANČO, Velenje
2. MESTO: TOP-GUN ŠNAJDER, Grlava, kapetan Andrej Gorjak, Leon Metük, Sašo Vütek, Leopold Slanič in Drago Šnajder

MOŠKI 501 MO – EKIPNO
1. MESTO: TOP-GUN, Grlava, kapetan Darko Marinič (tudi selektor slovenske reprezentance), Matjaž Feguš, Danijel Slana, Ludvik Kiraly, Danijel Vezjak, Aleš Zadravec, Ladislav Vöreš

MOŠKI 501 SO – EKIPNO
1. MESTO:  TOP-GUN, Grlava, kapetan Mirko Čeh, Sebi Antolin, Miha Topolnik, Tadej Antonič, Kristjan Sladič, Denis Kokol, Cveto Maučec, Damir Lukač, Primož Kolbl in Miro Vaupotič

MOŠKI POSAMEZNO 501 DO
1. MESTO - državni prvak Leon Mertük
Po prvem mestu 2010 v mladinski konkurenci, dvakrat mladinski državni prvak z ekipo TOP-GUN, dvakrat evropski klubski prvak, državni prvak ekipno s TOP-GUN in tretje leto tudi državni reprezentant. To je do sedaj zbir največjih uspehov v njegovi karieri.

ŽENSKE DVOJICE 501 MO
1. MESTO – državne prvakinje Monika Jerebic, TOP-GUN TELEING Grlava in Viktorija Klaneček, Felnar Team

Priznanje, da se v društvu ŠD STRELEC – v katerem ekipe nastopajo pod imenom TOP-GUN delajo odlično, je tudi dejstvo, da je od leta 2014 tudi novi selektor moške reprezentance Darko Marinič.

Državni prvaki in udeleženci finalnih tekmovanj se bodo od 6.6. – 13.6.2015 udeležili svetovnega prvenstva v Poreču. Seveda bosta tam tudi slovenska moška in ženska reprezentanca, ki sta si nastop zagotovili na zadnjem SP.

V reprezentanci Slovenije bo 12. leto zapored nastopil njen kapetan Andrej Gorjak in tretjič državni prvak Leon Mertük v moški konkurenci.

V ženski reprezentanci pa sta drugič po vrsti Mojca Škafar (zmagovalka državnih rang turnirjev za sezono 2014-15) in Monika Škafar kot druga.

Sezona v pikadu se tudi v mladinski in kadetskih kategorijah bliža koncu. Tako bo državno prvenstvo ekipno in posamezno 23.5.2015 v dvorani v Ivanjkovcih. Na zaključek prvenstva so se uvrstili tudi mladinska moška in ženska ekipa, v kadetski kadeti in kadetinje ter 12 mlajših kadetov - pionirjev v kategoriji 12-15 let.

Skupno v vseh selekcijah ŠD Strelec od pionirjev do članov trenira več kot 115 igralcev. Pomagajo jim tudi prof. športne vzgoje in starejši člani, ki končujejo aktivno igranje pikada.


Več v Šport