Turistično kulturno društvo Mak Pristava obeležilo svojo 20. obletnico

Ob tej priložnosti je bila v dvorani Gasilsko vaškega doma osrednja slovesnost s kulturnim programom in podelitvijo priznanj

Prlekija-on.net, torek, 28. april 2015 ob 14:01
20-letnica TKD Mak Pristava

20-letnica TKD Mak Pristava

V soboto, 25. aprila, je bil v Pristavi poseben dan, saj je Turistično kulturno društvo Mak praznovalo svojo 20. leto delovanja. Ob tej priložnosti je bila v dvorani Gasilsko vaškega doma osrednja slovesnost s kulturnim programom in podelitvijo priznanj.

Vse zbrane je nagovorila predsednica TKD Mak, Tanja Zanjkovič. V nagovorih so se zvrstili tudi gostje. Podžupan Občine Ljutomer, Janko Špindler je ob tej priložnosti društvu podelil posebno priznanje Občine Ljutomer, ter se zahvalil za vso prostovoljno delo, ki poteka v društvih in je za občino velikega pomena. Vsem članom ustanovnega odbora TKD Mak pa so podelili tudi posebna priznanja. Posebno jubilejno priznanje je s strani JSKD Ljutomer prejel Franc Šterman za dolgoletno ustvarjalno delo. Prav tako so priznanja in nagrade prejeli izbrani nagrajenci likovnega in literarnega natečaja, ki ga je ob svoji obletnici razpisalo društvo.

Sledil je sprehod skozi vas, z vmesnimi postanki pri starem gasilskem domu, kjer so se gostje lahko pogostili s pravkar pečenimi pristarskimi kvasenicami, nato je sledil postanek pri vaški lipi in vaški kapeli, katere zgodovino je zbranim predstavil Srečko Pavličič. Nato je vse zbrane vodila pot do Kmečkega muzeja, kjer so se ob pristnih domačih kulinaričnih dobrotah, domači kapljici in prijetnih melodijah domačih muzikantov družili v sončnem popoldnevu in tako zaključili slovesnost.


Več v Kultura in izobraževanje