Odprli razstavo otrok slovenskih vrtcev Cici umetnije na temo »igramo se«

Odziv na natečaj je bil zelo velik, pridružilo se je 33 vrtcev, s tem 105 mentorjev, nastalo pa je kar 140 otroških risb

Prlekija-on.net, petek, 8. maj 2015 ob 11:08
Odprtje razstave otrok slovenskih vrtcev

Odprtje razstave otrok slovenskih vrtcev

V četrtek, 7. maja, je v Galeriji Ante Trstenjaka v Ljutomeru potekala otvoritev likovne razstave slovenskih vrtcev Cici umetnije, na temo »igramo se«.

V letošnjem letu praznuje Vrtec Ljutomer 70. obletnico delovanja, v sklopu katere so pripravili vseslovenski likovni natečaj, v četrtek pa odprli razstavo likovnih del, prispelih na natečaj. Odziv na natečaj je bil zelo velik, pridružilo se je 33 vrtcev, s tem 105 mentorjev, nastalo pa je kar 140 otroških risb. Izmed teh 140 del so tri tudi nagradili. Tri priznanja so prejeli Neža Hribernik s Ptuja, skupinsko delo iz vrtca Koper in Aljoša Vesel iz Gornje Radgone.

Ravnateljica Vrtca Ljutomer Marija Pušenjak je ob tem povedala, da je vsako likovno delo enkratno, kot je enkraten vsak otrok. Prav tako je lepo podoživeti to enkratnost ob ogledu razstave ter s tem počastiti pomemben jubilej vrtca.

Zbrane sta pozdravili tudi županja mag. Olga Karba in diplomirana vzgojiteljica Nada Rajtman, ki je skrbela za koordinacijo likovnega natečaja. Razstavo je odprl dr. Tomaž Zupančič, v kratkem kulturnem programu pa so nastopili otroci iz ljutomerskega vrtca in pevski zbor vzgojiteljic.


Več v Kultura in izobraževanje