Dan druženja in gibanja vseh generacij – Šport-špas tudi v Ljutomeru

Poudarek prireditve je na gibanju (hoja) in druženju različnih generacij

Prlekija-on.net, nedelja, 17. maj 2015 ob 17:51
Dan druženja in gibanja vseh generacij

Dan druženja in gibanja vseh generacij

16. maja letos je po vsej Sloveniji potekala že osmič prireditev pod nazivom Šport-špas. Poudarek prireditve je na gibanju (hoja) in druženju različnih generacij. Projekt v slovenskem merilu vodi urednik mladinske oddaje RTV SLO »Šport-špas«, na lokalnem nivoju pa ravnateljica Vrtca Ljutomer Marija Pušenjak. Oddaja si prizadeva ozaveščati otroke, mlade in starejše h kvalitetnemu življenju in oblikovanju zdravega in aktivnega življenjskega sloga.

Ljutomerski vrtec, ki letos praznuje 70-letnico delovanja se je ravno tako odločil sodelovati v omenjeni akciji ter je koordiniral dogodek v lokalni skupnosti. K sodelovanju so povabili tudi društva in posameznike, ki so se povabilu kljub možnim padavinam kar množično odzvali. Med drugimi so sodelovali tudi predstavniki Društva upokojencev Ljutomer, Mladinskega sveta Ljutomer in prleškega mladinskega centra. Start je bil pred Domom starejših občanov, kjer so medicinske sestre Zdravstvenega doma Ljutomer merile krvni tlak. Sledil je krajši kulturni program in pozdravna nagovora podžupana Bora Zemljaka in predsednika Odbora za trajnostno mobilnost v lokalni skupnosti Marjana Munda, nakar so se zbrani udeleženci podali ob zvokih prleške himne »Dere sem jaz mali bija« na pot po mestu in proti Spodnjemu Kamenščaku. Tu so »preizkusili« novo zgrajeni pločnik ter ob koncu nedavne, pomembne občinske investicije zavili proti Vili na Jurševko, kjer so potekale še gibalne aktivnosti in druženje s pogostitvijo. Podelili so tudi tri nagrade in sicer najmlajšemu in najstarejšemu udeležencu ter najštevilčnejši v dogodku sodelujoči družini.

Tako so Prleki vseh generacij, ki jim je pomembno gibanje in druženje kot pomemben vir zdravja, to soboto uspešno združili moči, pa še tudi vreme je bilo nad njihovim početjem očitno navdušeno ter jim ni ponagajalo z dežjem in neurjem.

Foto, tekst: Branko Makovec, Jožef Makoter


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Družabno