V Radoslavcih so se že dvaindvajsetič srečali veterani GZ Ljutomer

Srečanje je zaznamovala najštevilčnejša udeležba doslej

Branko Košti, petek, 29. maj 2015 ob 14:21
Srečanje veteranov GZ Ljutomer

Srečanje veteranov GZ Ljutomer

Veselo in zadovoljno so se v, po daljšem času toplem in sončnem popoldnevu, v četrtek, 28. maja, v prenovljenem gasilskem domu v Radoslavcih, družili gasilski veterani in veteranke s spodročja, ki ga pokriva Gasilska zveza Ljutomer (Občine Veržej, Križevci, Razkrižje in Ljutomer).

Na povabilo letošnjih organizatorjev, gasilcev PGD Radoslavci, se je vabilu na že 22. srečanje gasilskih veteranov, odzvalo rekordno število gasilk in gasilcev, kar dokazuje, da je ta oblika druženja med njimi zelo priljubljena. Po skupinskem fotografiranju pred gasilskim domom, je veterane in veteranke pozdravil predsednik PGD Radoslavci Robert Ferenček, zahvalo in priznanje za njihovo dolgoletno delo v gasilski organizaciji pa so jim izrekli tudi častni predsednik gasilske zveze Slovenije Ernest Eöry, regijski podpoveljnik in poveljnik GZ Ljutomer, Andrej  Trstenjak in častni predsednik GZ Ljutomer, Stanko Hunjadi. Seveda so jim vsi zaželeli veselo in prijetno druženje v nadaljevanju popoldneva.

V kulturnem delu programa so zapele pevke ljudskih pesmi KD Anton Krempl, Mala Nedelja "Soside" in mlada glasbenika, sledila je pogostitev, zatem so si ogledali tehnično opremo društva in vajo pionirjev z vedrovko.

V prijetnem klepetu ob hrani in pijači so se veterani in veteranke družili do večernih ur.


Več v Kultura in izobraževanje