Končalo se je izbirno gasilsko tekmovanje Gasilske zveze Ljutomer

Gasilska zveza Ljutomer je skupaj s PGD Ljutomer izvedla izbirno Tekmovanje Gasilske zveze Ljutomer za tekmovalni ciklus Gasilske zveze Slovenije 2015- 2016

Jože Žerdin, sreda, 3. junij 2015 ob 10:59
Izbirno gasilsko tekmovanje GZ Ljutomer

Izbirno gasilsko tekmovanje GZ Ljutomer

Gasilska zveza Ljutomer je v nedeljo, 31. maja, pripravila na zelenici nogometnega igrišča v Ljutomeru izbirno tekmovanje Gasilske zveze Ljutomer. Tekmovalo se je v naslednjih disciplinah, pionirji-ke - starost tekmovalke od 7 do 11 let, vaja z vedrovko za pionirje in pionirke, štafeta na 400 m z ovirami za pionirje in pionirke, vaja razvrščanja za pionirje in pionirke, mladinci-ke - starost tekmovalke od 12 do 16 let - vaja z ovirami za mladince in mladinke, štafeta na 400 m z ovirami za mladince in mladinke, vaja razvrščanja.

Člani-ce A, B, vaja z motorno brizgalno, štafeta na 400 m z ovirami za člane in članice, vaja razvrščanja, starejši-e gasilci-ke, vaja s hidrantom, vaja raznoterosti. Skupno je v vseh kategorijah nastopilo 28 enot. V kategoriji pionirke je prvo mesto zasedla ekipa PGD Ljutomer, drugo mesto pa ekipa PGD Razkrižje. V kategoriji pionirji je slavila ekipa PGD Veržej, pred pionirji PGD Pristava in PGD Podgradje. V kategoriji mladinke so zmagovalke mladinke PGD Ljutomer, pri mladincih pa PGD Branoslavci pred mladinci PGD Radoslavci.

V kategoriji članic B so zmagale gasilke PGD Pristava, v kategoriji članice A so najboljši čas dosegle gasilke PGD Mekotnjak Stara Cesta pred gasilkami PGD Ljutomer in PGD Pristava. V kategoriji člani B so prvo mesto zasedli člani PGD Mekotnjak Stara Cesta, drugo mesto je zasedla ekipa PGD Ljutomer in tretje mesto ekipa PGD Veržej.

V kategoriji člani A je prvo mesto dosegla ekipa PGD Branoslavci, pred ekipo PGD Mekotnjak Stara Cesta, tretji so bili člani PGD Podgradje. V vajah za starejše gasilce so slavili starejši gasilci PGD Ljutomer pred gasilci PGD Spodnji Kamenščak. Prvo tri uvrščene ekipe iz vsake kategorije so si pridobile možnost nastopa na regijskem tekmovanju, ki bo v prvi polovici septembra.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje