Letovanje otrok iz vrtca med pohorskimi škrati

Otroci so se podali na Pohorje v dom Tisa

Prlekija-on.net, petek, 5. junij 2015 ob 18:51
Letovanje med pohorskimi škrati

Letovanje med pohorskimi škrati

Tudi letos smo se ob koncu meseca maja z otroci najstarejših skupin podali na Pohorje v dom Tisa. Bilo nas je kar lepo število: 24 otrok in 4 vzgojiteljice. Da je bila druščina bolj pisana, so se nam pridružili še otroci iz vrtcev Cezanjevci in Stara Cesta. Tokrat smo za otroke pripravili tridnevni program, namenjen raziskovanju, bogatemu doživljanju narave in njenih lepot, pridobivanju izkušenj s samostojnostjo in druženjem z vrstniki v novem okolju.

Prijetna doživetja nam je ponujal g. Franček, ki nam je Pohorje in Maribor ter skrivnosti pohorskih škratov podal na šaljiv način. Zvečer smo se zabavali v pižama disku in vsak dan posebej uživali v pohodih po bližnji in daljni okolici med pohorskim zelenjem. Podali smo se vse do Pohorske koče, do doma Jelka in Pajkovega doma. Občasno nas je malo poškropil majski dež, ampak ni bilo hudega.

Zabavno je bilo škratom postavljati hiške in jih zvečer iti iskat s svetilkami. Seveda so pustili sladko presenečenje. Na dan odhoda domov, pa je bilo posebno doživetje jutranje škratkovo presenečenje, ki je vse otroke čakalo v njihovih čevljih.

Skratka, tri dni letovanja med pohorskimi škrati nam bo ostalo še dolgo v lepem spominu.

Zapisala: Ksenija Kolar, pedagoški vodja vrtca in koordinatorka Letovanja vrtca v naravi


Več v Najmlajši