V Bunačnih predali v uporabo novo kanalizacijsko in vodovodno omrežje

Svojemu namenu so predali novozgrajeno infrastrukturo s čimer so zaključili izgradnjo Pomurskega vodovoda sistema C na tem območju

Prlekija-on.net, torek, 9. junij 2015 ob 09:29
Slovesnost ob zaključku Sistema C v Bunčanih

Slovesnost ob zaključku Sistema C v Bunčanih

Občina Veržej je v sklopu praznovanja 16. občinskega praznika v Bunčanih pripravila slovesnost, na kateri so svojemu namenu predali novozgrajeno infrastrukturo in zaključek izgradnje Pomurskega vodovoda sistema C na tem območju.

Župan Občine Veržej, Slavko Petovar, je v nagovoru dejal, da so Bunčani tako še zadnji na območju veržejske občine dobili kanalizacijski sistem, na katerega se je priključilo 61 gospodinjstev. Gradilo ga je soboško podjetje Pomgrad. Celotna vrednost investicije je znašala 643 tisoč evrov (brez DDV), od tega je EU prispevala 484 tisoč evrov.

Da pa je investicija predana svojemu namenu ravno v Bunčanih, pa ni povsem slučajno, saj je bilo v zadnjih štirih letih v tej vasi izvedenih veliko investicij. Poleg izgradnje kanalizacije in vodovodnega sistema, je telekomunikacijski operater TELEING d.o.o. sočasno izvedel zemeljsko kanalizacijo in priključitev internetnega omrežja na optični sistem, podjetje Elektro Maribor d.o.o. je položilo vso potrebno kanalizacijo za nadaljnji prenos nizkonapetostnega omrežja v zemljo. Ob zaključku investicije so se preplastile vse ceste in dale vasi lepšo zunanjo podobo.

V izgradnjo javne infrastrukture v Bunčanih v preteklih štirih letih je bilo vloženih 1.300.041,45 evra, večinoma nepovratnih sredstev iz skladov Evropske unije in državnega proračuna, kar dokazuje uspešnost Občine na javnih razpisih. Višina nepovratnih sredstev je namreč znašala 1.123.972,53 evrov, kar pomeni več kot 86 % nepovratnih sredstev.

Slovesnosti, katere se je udeležilo veliko krajanov veržejske občine, so popestrili domači nadarjeni glasbeniki, folklorniki FS Leščeček ter godbeniki iz Ljutomera. Kot je v Bunčanih že tradicija, je ob zaključku sledila slastna pojedina, ki so jo pripravili vrli krajani omenjene vasi.

Danilo Ivančič


Več v Gospodarstvo