Jubilejno srečanje v Trstenjakovi ulici

Bivalna enota Radenci letos praznuje 10-obletnico obstoja

Filip Matko, torek, 16. junij 2015 ob 19:11
Srečanje v Trstenjakovi ulici

Srečanje v Trstenjakovi ulici

V Trstenjakovi ulici 4 v Radencih že deseto leto gostuje Bivalna enota Radenci, ki sodi v okvir Socialno varstvenega zavoda Hrastovec. Vsako leto vsaj enkrat pripravijo srečanje svojcev, prijateljev in sosedov varovank in varovancev, ki jih je trenutno v tej bivalni enoti 17.

Zanje skrbi 7-članski kolektiv, ki ga vodi Zvezdana Rojko, na jubilejni dan, 13. junija opoldne, pa so iz vodstva Socialno varstvenega zavoda Hrastovec prišli direktorica Andreja Raduha, strokovna vodja Petra Hameršak in vodja zdravstvene nege Inge Mesarec. Pozdravile so zbrane svojce, prijatelje in sosede ter prostovoljke in prostovoljce Krajevnega združenja Rdečega križa, DOSOR-ja (Doma starejših občanov Radenci), kot tudi nekaterih drugih društev in organizacij.

Na zelenici dvorišča bivalne enote so bile razpostavljene številne mize, vsak si je lahko samopostrežno postregel z jedmi z žara ter bogato izbiro peciva, a za odlično razpoloženje sta skrbela kar dva glasbenika. Prišel je Pištek iz Prekmurja (»prekmurska ikona« Štefan Grabar), zaigral pa je na harmoniko in klaviature ter zapel tudi srednješolec Jan Divjak. Tako se je družabno srečanje, ob prijetnem kramljanju in klepetu, ter petju in plesu »potegnilo« kar krepko v sobotni večer.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno