Ne smej se meni, tudi ti boš nekoč star

Starodobniki na ogled kar v središču Murske Sobote

Filip Matko, torek, 30. junij 2015 ob 08:31
Starodobniki v Murski Soboti

Starodobniki v Murski Soboti

Moto klub »Veterani« Murska Sobota s 176 člani, ki ga kot predsednik vodi Jože Bobovec ml., je v soboto, 27. junija, postavil na ogled starodobna vozila na Trgu zmage v Murski Soboti, pred stavbo banke in pošte. S tem v klubu nadaljujejo redne aktivnosti, saj so 26. aprila opravili tradicionalno 8. otvoritveno vožnjo z blagoslovom, a 6. junija izvedli 24. mednarodni rally veteranov »Prekmurje 2015«

Aktivnost Moto kluba »Veterani« zadnjo soboto v juniju pa je sodila v okvir prireditev »Soboški dnevi 2015«. Tokrat so si mimoidoči lahko od blizu ogledali »lepotce« iz nekdanjih časov. Bilo je na ogled petnajst avtomobilov, večina osebnih ter en tovornjak. Poleg tega pa še sedem motornih koles, dvoje s priklopnim sedežem, ter celo eno kolo. Pri vsakem eksponatu so bili izpisani vsi podatki o vozilu, nekateri so bili celo za prodajo.

Nostalgično se je večina gledalk in gledalcev spominjala nekdanjega »fička« in eksponat v rdeči barvi je imel na zadnji šipi pritrjen pomenljiv napis: »Ne smej se meni, tudi ti boš nekoč star !«. O svojih letih pa vsekakor niso razmišljali najmlajši, ki so z velikim veseljem lezli na sedeže motorjev ali kar v priklopnik, nekateri pa celo na sedeže odprtih avtomobilov.

Po končanem ogledu starodobnikov na Trgu zmage je sledila še vožnja po Prekmurju ter piknik za člane kluba. So pa tokrat že vabili na »XII. mednarodni potujoči muzej na kolesih« (Murska Sobota - avstrijska Radgona (Bad Radkersburg) - Puconci - Kapca - Štrigova - Murska Sobota), ki se bo za vse udeležence pričel 9. avgusta zjutraj na parkirišču podjetja Murska - Transport v Murski Soboti.


Več v Družabno