Policisti izvajali poostren nadzor tovornih vozil na avtocesti

Policisti so v poostrenem nadzoru na avtocesti A5, na cestninski postaji Dragotinci preverjali psihofizično stanje voznikov tovornih vozil. Skupno so zaustavili in odredili preizkus alkoholizoranosti z indikatorjem alkohola pri 246 voznikih tovornih vozil in 13 voznikih avtobusov.  Policisti pri nobenem vozniku niso ugotovili prisotnosti alkohola v organizmu.

petek, 13. maj 2011 ob 00:431

Odkrili ukraden VW Touareg

Lendavski policisti so 11. maja 2011 v jutranjih urah na avtocestnem počivališču Pince kontrolirali 21-letnega državljana Romunije, ki je na prikolici za prevoz avtomobilov imel naložen terenski avtomobil VW Touareg. V postopku so policisti ugotovili, da je bil avtomobil 9. maja ukraden v Italiji.

četrtek, 12. maj 2011 ob 14:504

Fiktivna spletna prodajalca zaradi goljufij v pripor

Soboški policisti so zaradi več goljufij in groženj podali kazensko ovadbo zoper dva osumljenca. Preiskovalni sodnik je za oba odredil pripor. Na podlagi prijav oškodovanih oseb so policisti z zbiranjem obvestil ugotovili, da sta 21-letni in 33-letni osumljenec, oba iz območja Murske Sobote, na spletnih straneh fiktivno oglaševala prodajo osebnih avtomobilov Mercedes, ki bi naj bili uvoženi v Slovenijo iz tujine, katerih pa dejansko nista posedovala.  Oškodovancem sta se lažno predstavljala ...

sreda, 11. maj 2011 ob 20:121

V ljutomerskem parku padel hrast

V Parku I. slovenskega tabora v Ljutomeru je danes padel eden izmed hrastov. Hrast je padel čez pot na južni strani parka pri reki Ščavnici. Okolico so gasilci PGD Ljutomer zaščitili, jutri pa bodo ostanke, nekdaj mogočnega drevesa, delavci odstranili. Nekateri hrasti v parku, kjer se je leta 1868 odvijal 1. slovenski tabor, so stari tudi 400 let.

torek, 10. maj 2011 ob 18:477

V Vučji vasi trčila motorist in osebno vozilo

Danes, nekaj po 9. uri, je na cesti v naselju Vučja vas, motorist trčil v osebno vozilo. Na kraju nesreče so posredovali gasilci PGD Ljutomer, ki so izvozili s PV-1, GVC 16/25 ter GVM. Na kraju so pomagali reševalcem NMP pri oskrbi ponesrečenega motorista, ki je utrpel lažje poškodbe.

sobota, 7. maj 2011 ob 10:35

Tragedija, ki jo bodo ljudje še dolgo pomnili

Včeraj so se v Dornavi poslovili od Arnuševih treh otrok, ki so tragično umrli v prometni nesreči, ki se je zgodila prejšnji petek zvečer na cesti med Ptujem in Dornavo. V Dornavi so zaradi nesreče odpovedali tudi tradicionalno kresovanje in prvomajsko budnico, saj je vse vaščane močno prizadela tragična prometna nesreča.

četrtek, 5. maj 2011 ob 11:007

Trčil v pešca, ki je na kraju nesreče umrl

2. maja, nekaj po polnoči, se je na regionalni cesti Videm pri Ptuju - Ptuj v Pobrežju zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. 22-letni voznik osebnega avtomobila iz Dražencev je trčil v 84-letnega pešca iz Pobrežja, ki je hodil po voznem pasu brez odsevnih teles. Pešec je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

ponedeljek, 2. maj 2011 ob 09:57

Lastnika oškodovali za 117 tisoč evrov

V noči iz sobote na nedeljo so neznani storilci prišli do ograjenega prostora v Ljutomeru in izvršili tatvino tovornega vozila znamke Volvo, kovinsko sive barve, reg. št. MS FN-808, letnik 2010 skupaj s priklopnim vozilom znamke Krone, bele barve, reg. št. MS DZ-360. Lastnika so s tem oškodovali za 117 tisoč evrov.

nedelja, 1. maj 2011 ob 09:421

Trije mrtvi v prometni nesreči med Ptujem in Dornavo

V petek, 29. aprila se je nekaj po 20. uri zgodila huda prometna nesreča na lokalni cesti med Dornavsko cesto in naseljem Podvinci na Ptuju. V nesreči so življenje izgubile tri osebe.

petek, 29. april 2011 ob 23:587

Novi pomori čebel, prepovedali uporabo semen koruze

Minister za kmetijstvo Dejan Židan, je začasno prepovedal uporabo semen koruze, saj je med najverjetnejšimi vzroki za številne pomore čebel v Pomurju kemična substanca klotianidin z neonikotinoidi na le-teh. Napovedal je tudi omejitev insekticida biscay in povečanje vzorčenja v panjih. Pričakujejo tudi rezultate analiz semen koruze iz nemških laboratorijev, ali so bila semena pravilno obdelana ali ne.

četrtek, 28. april 2011 ob 15:442