Drznemu 26-letniku zasegli drogo

Kriminalisti in policisti PU Murska Sobota so pri operativnem delu pridobili informacijo, da se 26-letnik iz območja Ljubljane ukvarja s preprodajo prepovedane droge v Pomurju. Da bi potrdili sum, so policisti in kriminalisti na izvozu iz avtoceste v Murski Soboti zaustavljali osebni avtomobil, v katerem se je vozil 26-letnik. Osumljenec na znake policistov ni zaustavil avtomobila. Z nezmanjšano hitrostjo je s kraja pobegnil in pri tem poškodoval tri službena vozila policije, s katerimi so mu ...

petek, 25. februar 2011 ob 09:46

Gnusni zločin nad dvema mačkama v gozdu ob cesti Vučja vas - Hrastje Mota

V sredo, 23. februarja, nekaj po 11. uri so na OKC PU Murska Sobota sprejeli prijavo občana, ki je v gozdu ob cesti Vučja vas - Hrastje Mota opazil dve mrtvi mački, ki sta bili zmaličeni, ena pa tudi obešena na drevo. Policisti tako sedaj intenzivno zbirajo obvestila in iščejo storilca gnusnega zločina nad živalmi.

četrtek, 24. februar 2011 ob 15:554

V Ključarovcih trčila tovorni vlak in osebno vozilo

Na nezavarovanem prehodu čez železniške tire med naseljema Boreci in Ključarovci pri Ljutomeru, sta danes okrog 13. ure trčila tovorni vlak in osebni avtomobil. V trčenju je bila poškodovana voznica osebnega vozila, nastala pa je tudi gmotna škoda. Tamkajšnji prehod, ki ni prometno tako prevozen, je označen z Andrejevim križem.

torek, 22. februar 2011 ob 14:112

Prometna nesreča v Moškanjcih

V sredo, 16. februarja, je okrog devete ure dopoldan prišlo do prometne nesreče na cesti Ptuj - Ormož v naselju Moškanjci v občini Gorišnica. Trčili sta dve osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so pomagali reševalcem pri reševanju dveh poškodovanih oseb iz razbitin avtomobila, odklopili akumulator in počistili cestišče.

sobota, 19. februar 2011 ob 22:00

Nesreči z nevarnimi snovmi v Ormožu in Središču ob Dravi

V nedeljo, 6. februarja, je v Ormožu na avtobusni postaji iz parkiranega avtobusa izteklo pogonsko gorivo. Madež v dolžini 30 metrov so razmastili in počistili gasilci PGD Ptuj.V ponedeljek, 7. februarja pa je gorivo izteklo iz tovornjaka na mejnem prehodu Središče ob Dravi. Madež velikosti 25x5 metrov, so gasilci PGD Ptuj posuli z vpojnim sredstvom, razmastili ter očistili površino parkirišča.

četrtek, 10. februar 2011 ob 20:353

Zastrupitve živali pri Mali Nedelji?

Bralec našega portala iz okolice Male Nedelje, nam je sporočil, da naj bi nekdo v Kuršincih pri Mali Nedelji načrtno zastrupljal hišne ljubljenčke okoliških prebivalcev. "Že spet je bila pri nas v gozdovih zastrupitev živali in zdaj je bil žrtev sosedov pes, ki je bil mlad in zelo priden ter prijazen. Lastnica je vsa iz sebe... Že nam so izginili trije psi, ki smo jih imeli zelo radi, zdaj imamo doma dva psa in se bojimo, da še nam ta dva zastrupijo," nam je povedal.

torek, 8. februar 2011 ob 19:4746

V prometni nesreči v Mihovcih poškodovani dve osebi

Danes zjutraj, okrog tretje ure, je v naselju Mihovci v občini Ormož, voznik osebnega avtomobila zaradi prevelike hitrosti zapeljal s cestišča in se prevrnil na streho v jarek. Posredovali so gasilci PGD Ormož, ki so s tehničnim posegom rešili eno osebo iz vozila, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanih, na vozilu odklopili akumulator in osvetljevali kraj nesreče, očistili cestišče ter požarno zavarovali kraj.

sobota, 5. februar 2011 ob 12:482

Nekdanji učitelj OŠ Cezanjevci ovaden zaradi suma spolnega napada na osebo mlajšo od 15 let

Jože Prša, tiskovni predstavnik PU Murska Sobota, je za STA potrdil, da je 33-letni nekdanji učitelj Osnovne šole Janka Ribiča Cezanjevci kazensko ovaden zaradi suma spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let, saj so namreč kiminalisti na okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti proti njemu podali kazensko ovadbo.

petek, 4. februar 2011 ob 22:052

Dimniški požar v Ljutomeru

Danes zjutraj, nekaj po sedmi uri, so na Prešernovi ulici v Ljutomeru v dimniku stanovanjske hiše zagorele saje. Posredovali so gasilci PGD Ljutomer, ki so odstranili pločevinasto zaščito pri dimniku, pogasili tleče lesene dele, pregledali okolico ter počakali, da so saje izgorele. Dežurni dimnikar je nato očistil dimnik. Pri požaru je nastalo za 2.000 evrov škode.

torek, 1. februar 2011 ob 12:061

Ljutomerski policisti zasegli pištolo 20-letniku

Dne 24. 1. 2011 ob 21.45 uri so ljutomerski policisti pri kontroli cestnega prometa v mestu Ljutomer zaustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je 20-letni sopotnik v avtomobilu sam izročil pištolo, znamke Crvena Zastava, kaliber 7,65 mm in en naboj istega kalibra.

četrtek, 27. januar 2011 ob 18:4117