Nastop otrok za dedke in babice v Stročji vasi

V četrtek, 13. januarja je bila Osnovna šola Stročja vas polna dedkov in babic. Osnovnošolci iz prvega in drugega razreda so povabili svoje dedke in babice ter jim pripravili prav poseben dopoldan. Prikazali so, kaj so se naučili in prikazali pesem, igro ter ples. Lepo je bilo opazovati spretnost mladih kratkohlačnikov.

četrtek, 13. januar 2011 ob 21:05

Skrb za ptice pozimi

V vrtcu Cezanjevci smo si za prednostno nalogo izbrali skrb za ptice pozimi. Prijavili smo se na natečaj Modri Jan in ravno v času, ko smo prejeli Zeleni nahrbtnik, prejeli paket z vsemi pripomočki za izdelavo lesene ptičje krmilnice. Skupaj z otroki smo krmilnico izdelali, jo pobarvali in nato obesili na drevo, ki ga lahko opazujemo skozi okno igralnice. S skupnimi močmi smo krmilnico naredili, otroci so jo z različnimi barvami pobarvali, kasneje pa smo jo na bližnje drevo tudi obesili.

torek, 11. januar 2011 ob 10:09

Praznični december v vrtcu Stročja vas

Pravijo, da je mesec december eden izmed najbolj čarobnih v letu znan po obdarovanju in druženju.

ponedeljek, 27. december 2010 ob 09:261

Risba Maše Munda bo krasila CD Aleksandra Mežka

Na našem portalu smo pred časom že poročali o obisku znanega slovenskega glasbenega ustvarjalca Aleksandra Mežka v Osnovni šoli Mala Nedelja. Učenci šole so likovno ustvarjali na njegovo glasbo, povezano s projektom Podarjeno srcu.Podarjeno srcu je Mežkov avtorski projekt izpred skoraj dvajsetih let.

sobota, 25. december 2010 ob 17:291

Praznično in pravljično

V dneh veselega in prazničnega decembra so v radgonskem Vrtcu Manka Golarja ter v radgonskem Domu starejših občanov bile organizirane medgeneracijske ustvarjalne delavnice. Dva torka zapored (7. in 14. decembra), med 16. in 18. Uro, se je izdelovalo božično-novoletne okraske, v kuhinjah pa peklo praznično pecivo. Sodelovalo je pravzaprav vseh 280 otrok ter 50 njihovih vzgojiteljic.

četrtek, 23. december 2010 ob 16:33

Veseli december v vrtcu Stara Cesta

V mesecu decembru se je v vrtcu Stara Cesta marsikaj dogajalo. Najprej so nam starši prišli pomagat izdelovat okraske za krasitev naše smreke, ki stoji pred vrtcem. Letos smo se odločili, da bo naša smreka okrašena s CD-ji. Tako so starši pomagali najprej zavezati na CD-je trakove, nato pa so še okrasili smreke. Dopoldne je tako minilo v prijetnem vzdušju, ko so starši še na drugačen način spoznavali svoje otroke.

sreda, 22. december 2010 ob 15:58

Ples in igrice

V vrtcu in OŠ Mala Nedelja mesec december poteka v predprazničnem vzdušju. Skoraj ne mine dan, ko ne poteka kakšna delavnica, na kateri otroci ob pomoči vzgojiteljic, mamicin očkov pa tudi babic in dedkov, izdelujejo raznovrstne okraske in druge predmete, s katerimi si potem polepšajo svoje prostore v šoli in vrtcu.

torek, 21. december 2010 ob 20:34

Praznična delavnica Vrtca Ljutomer v Blagovnici

V mesecu decembru se je skupina otrok Mavrice iz Vrtca Ljutomer, pod vodstvom vzgojiteljic Mateje Vajda in Sonje Vencelj,  odzvala povabilu ga. Ivanke Marko - aranžerke in ga. direktorice uprave trgovskega podjetja Vesna, Katarine Paal, na praznično delavnico. Naš obisk se je prelevil v pravo dogodivščino.

četrtek, 16. december 2010 ob 17:22

Mizar na obisku v vrtcu Stara Cesta

Vrtec Stara Cesta je v petek 10. 12. 2010 obiskal mizar Marjan Novak iz Mekotnjaka. Otroci so se ga zelo razveselili in ga kaj hitro začeli spraševati kako bo izgledala naša nova ptičja hišica. Mizar jim je predstavil orodje, ki ga potrebuje za izdelavo ptičje hišice, nato pa pričel z delom.

petek, 10. december 2010 ob 13:22

Vabilo na lutkovno predstavo Nodi pričakuje Dedka Mraza

Da bo mesec december za vse otroke še bolj vesel, prihaja v Ljutomer Nodi, z lutkovno predstavo Nodi pričakuje Dedka Mraza! Prišel bo tudi pravi Dedek Mraz, zato županja občine Ljutomer Olga Karba vabi vse otroke, da pridejo s svojimi starši v soboto, ob 14. uri na Glavni trg, če bo zelo slabo vreme pa v Dom kulture Ljutomer, da bodo skupaj pozdravili Nodija in se poveselili z Dedkom Mrazom.

petek, 10. december 2010 ob 13:06