»Učimo se zato, da bi znali živeti z drugimi«

Prvi konec tedna v letošnjem aprilu je bilo še posebej prijetno v spominski hiši Šarugovih v Meleh pri Gornji Radgoni, kjer se je v literarni, filmski in še posebej likovni umetnosti predstavila ena najbolj znanih in najbolj kulturno ustvarjalnih radgonskih družin - Rovšnikovi, ki ustvarja na področju: glasbe, literature, slikarstva, scenskega dela, filmske umetnosti ipd.. Predstavile so se pravzaprav tri generacije, v ospredju pa je vsekakor bilo odprtje retrospektivne razstave slikarskih ...

sobota, 13. april 2019 ob 18:59

V Ljutomeru navdušili »Queen« in »ABBA«

V petek, 12. aprila, je v športni dvorani ŠIC Ljutomer nastopila ena najboljših Queen tribute skupin na svetu, Queen Real Tribute, ki imajo za seboj že štiri velike turneje po Braziliji, nastopili pa so tudi na mnogih velikih festivalih po svetu, po koncertu v Ljutomeru, pa se odpravljajo na turnejo v Rusijo, ki je že nekaj časa razprodana.

sobota, 13. april 2019 ob 12:37

Drevo ogrožalo gospodarsko poslopje

V petek, 13. aprila, ob 17.33 je v naselju Grlava, občina Ljutomer, drevo ogrožalo gospodarsko poslopje. Gasilci PGD Ljutomer so drevo odstranili.Ob 11.27 pa se je sprožil zemeljski plaz za stanovanjsko hišo v Aženskem vrhu, občina Gornja Radgona. Obveščene so bile pristojne službe, ki so si plaz v velikosti 30 X 40 metrov, ogledale in zavarovale.

sobota, 13. april 2019 ob 08:28

O zverinah in nespodobnih urednikih

"Zverina ste!" Besedam je sledil s smehom pomešan navdušen aplavz. Izraz zverina se v pomenu velikega komplimenta le redkokdaj sliši. Dr. Petru Čeferinu, vrhunskemu odvetniku in odličnemu pripovedovalcu ter piscu, ga je namenila obiskovalka pogovora v Knjižnici Franca Ksavra Meška Ormož v četrtek, 11. aprila, in z njim gostu za zaključek večera podarila nepričakovano darilo.

sobota, 13. april 2019 ob 08:08

V Sitarovcih trčili osebni vozili

V petek, 12. aprila, se je okoli 17. ure v Sitarovcih zgodila prometna nesreča, kjer sta trčili osebni vozili. Neuradno je do nesreče prišlo zaradi odvzema prednosti, eno vozilo pa je pri tem končalo na boku v jarku.Poškodovanih pri tem na srečo ni bilo.

petek, 12. april 2019 ob 19:24

Otroci vrtca pri OŠ Mala Nedelja na obisku v Vrtnarstvu Cornus

V petek, 12.4.2019 smo otroci obeh starejših skupin, vzgojiteljice ter ravnateljica ga. Breda Žunič iz vrtca pri OŠ Mala Nedelja obiskali družinski proizvodni obrat, vrtnarijo v Prlekiji, kjer vzgajajo sadike zelenjadnic, začimbnic in jagod.

petek, 12. april 2019 ob 17:55

Nasvidenje prijatelji!

V času od 7. do 12. aprila je šola v Cezanjevcih gostila prvo izmenjavo v projektu Erasmus+. V projektu bodo dve leti, skupaj s partnerji iz Nemčije in Poljske, delovali pod geslom »Moja država, tvoja država - naša Evropa«.

petek, 12. april 2019 ob 17:44

V Gornji Radgoni odprli sejem lovstva in ribištva ter sejem zelenega turizma in bivanja

Na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni je v petek potekalo slavnostno odprtje 11. Mednarodnega sejma lovstva in ribištva ter 5. Mednarodnega sejma zelenega turizma in bivanja. Prisotne goste so uvodoma nagovorili Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, Stanislav Rojko, župan občine Gornja Radgona, mag. Lado Bradač, predsednik Lovske zveze Slovenije, mag. Igor Miličić, sekretar Ribiške zveze Slovenije in Peter Misja, podpredsednik Turistične zveze Slovenije. Slavnostni govornik je ...

petek, 12. april 2019 ob 17:07

Podelili potrdila o uspešno zaključenem usposabljanju za NPK Lončar

Zavod Marianum Veržej - Center DUO v svojih projektnih aktivnostih vedno bolj uresničuje svoje cilje - predstaviti rokodelstvo Pomurja širši javnosti, ga ponuditi kot atraktiven turistični dodatek, predvsem pa vzgajati mlade v duhu bogate kulturne dediščine.

petek, 12. april 2019 ob 16:08

V Veržeju odprli 11. razstavo pirhov slovenskih pokrajin in velikonočnih prtov

V petek, 12. aprila, so v Rokodelskem centru DUO Veržej odprli 11. razstavo pirhov slovenskih pokrajin in velikonočnih prtov, kjer uspešno sodelujejo različni partnerji, ki s skupnimi močmi uspejo vsako leto znova pripraviti zanimivo razstavo. To so Zavod Marianum Veržej, TIC Veržej, Občina Veržej in Pomurski muzej Murska Sobota.

petek, 12. april 2019 ob 15:42