Na območju Ormoža prišlo do izsiljevanja in streljanja

Eden izmed osumljencev je s strelnim orožjem nameril in najmanj dvakrat ustrelil neposredno v stanovanjsko hišo, v katero se je tik pred tem zatekla oškodovančeva žena.

Prlekija-on.net, sreda, 27. maj 2020 ob 14:03
Policisti so osumljence izsledili

Policisti so osumljence izsledili

iz PU Maribor so sporočili, da so v petek, 22. maja, bili na interventno številko 113 obveščeni, da je prišlo do streljanja na območju Policijske postaje Ormož.

Tisti večer so se trije moški pripeljali na dvorišče stanovanjske hiše na območju PP Ormož, kjer so z resno grožnjo in z uporabo strelnega orožja poskušali doseči, da bi tam stanujoči oškodovanec, v svojo škodo odstopil od prijave zoper nekdanjega delodajalca, ki jo je podal na Finančni upravi Republike Slovenije. Z namenom izsiljevanja, zastraševanja in prisiljenja k storitvi oz. opustitvi drugega dejanja, so osumljeni ogrozili življenje in telo tam stanujočih, saj je eden izmed osumljencev s strelnim orožjem nameril in najmanj dvakrat ustrelil neposredno v stanovanjsko hišo, v katero se je tik pred tem zatekla oškodovančeva žena.

V hiši se je nahajal tudi otrok

V času streljanja so se v hiši nahajali trije oškodovanci, in sicer dve odrasli osebi in otrok, nihče pa pri tem ni utrpel telesnih poškodb. Po dejanju so osumljeni zbežali s kraja dejanja in bili izsledeni na območju Maribora, kjer jim je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje.

Vsi osumljeni so bili 24. 5. 2020 s kazensko ovadbo privedeni na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper vse odredil pripor. Utemeljeno so osumljeni storitve kaznivega dejanja izsiljevanja po členu 213/III-I Kazenskega zakonika (KZ-1) v zvezi s 34. členom istega zakonika in kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti po členu 314/II (KZ-1).

Za kaznivo dejanje izsiljevanja po členu 213/III-I (KZ-1) je zagrožena kazen zapora od enega do osmih let, enaka kazen pa je zagrožena za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti po členu 314/II (KZ-1).



Več v Črna kronika