Tako je ponedeljkova toča naluknjala trto in vrtnine

Na manjšem območju v naši okolici je v ponedeljek padala tudi toča oz. sodra, ki je tam pošteno oklestila pridelek

Prlekija-on.net, sreda, 27. maj 2020 ob 17:523
Posledice toče

Posledice toče

V ponedeljek smo že poročali o nevihti, ki je popoldan zajela naše kraje. Najprej so nas zajeli temni oblaki, nato pa močan veter in deževje, ki ni trajalo dolgo. Na manjšem območju v naši okolici je ob tem padala tudi toča oz. sodra, ki je tam pošteno oklestila pridelek.

V Ljutomeru smo imeli okoli 15 minut zelo močan naliv, nedaleč proč, na Spodnjem Kamenščaku pa je v tem času padala toča velikosti lešnika, ki je na trti in vrtninah pustila posledice, kar je po dveh dneh še bolj vidno.

Toča v Prlekiji

Zajel nas je močan dež, padala je tudi toča


Spodaj še je nekaj fotografij toče in posledic na trti in vrtninah iz tega območja. V protitočnih mrežah so kupi toče ostali še tudi več kot eno uro po koncu nevihte, ko je že ponovno sijalo sonce.

V Ljutomeru je ob tem spet poplavilo cesto pri železniškem prehodu proti Stročji vasi. Nekaj časa je bila neprevozna saj je bilo celotno cestišče pod vodo, vozniki pa so se obračali. Tudi pri podvozu na Jeruzalemski cesti je nekaj časa svetila rdeča luč in je podvoz zaradi velike količine vode bil neprevozen.

Na Podgradju pa so gasilci PGD Podgradje iz kletnih prostorov stanovanjske hiše prečrpali okrog dva kubična metra meteorne vode.

Toča je v zadnjih letih večkrat klestila po severovzhodu

Vlada podprla izvajanje letalske obrambe pred točo na območju severovzhodne Slovenije




Več v Narava