Predstavitev novosti na področju kolesarskega turizma

Z začetkom sezone je kolesarjem domačinom in turistom na področju destinacije Maribor – Pohorje, Osrednja Štajerska na voljo veliko novosti. Te so odlično predstavljene v novem katalogu kolesarskih izletov Pridružite se nam na kolesarjenju.

četrtek, 11. april 2013 ob 16:28

Radenčani pomurske »ekoface«

Letos že peto leto zapored poteka EKOKVIZ, ko Telekom Slovenije in ekipa Ekokviza skupaj že drugo leto zapored omogočata šolarjem tekmovanje preko računalniškega spleta, kar je večina šolarjev sprejela z navdušenjem.

četrtek, 11. april 2013 ob 15:58

Učenci OŠ Cezanjevci razveselili oskrbovance BE Doma Lukavci

OŠ Janka Ribiča Cezanjevci že nekaj let veselo sodeluje z BE Doma Lukavci. Pobudo za sodelovanje je pred nekaj leti dala gospa Anita Rojko. Zavestno smo se vključili v projekt sodelovanja z njimi. Koordinatorice sodelovanja na naši šoli smo učiteljice 1. triletja Klavdija Sever, Milena Novak in Manja Gospodarič, zato v programu sodelujejo predvsem učenci prvega, drugega in tretjega razreda.

četrtek, 11. april 2013 ob 15:15

Ekipa OŠ Veržej osvojila drugo mesto na državnem prvenstvu v badmintonu

V torek, 9. aprila, je v Medvodah potekalo ekipno državno prvenstvo v badmintonu. V kategoriji nekategoriziranih ekip je tekmovala tudi ekipa OŠ Veržej, za katero so igrali Ana Šterman, Rene Heric, Sabina Kopun, Romina Erjavec, Ivo Marinič in Jure Šterman.

četrtek, 11. april 2013 ob 14:54

Pester predpraznični teden v DSO Ljutomer

Tudi letošnji teden pred prazniki, smo v Domu starejših občanov Ljutomer vsakodnevno popestrili s pripravami na velikonočno praznovanje. Čas, ki ga stanovalcem namenimo med opravili na oddelku, je mnogo prekratek glede na potrebo, ki si ga želijo in pričakujejo. V sled tega, večkrat na teden dodatno izvajamo razne oblike druženja, aktivnosti ter z različnimi pristopi prepletamo nitke druženja povezanosti v vsakdanu.

sreda, 10. april 2013 ob 23:34

PŠK Ljutomer 2 premagali KD Ljutomer

V Radenska Naturelle Pomurski košarkarski ligi, je konec tedna bil odigran 17. krog. KD Ljutomer in PŠK Ljutomer 2 sta izgubili, v zaostali tekmi pa je v medsebojnem obračunu slavila ekipa PŠK Ljutomer 2. PŠK Ljutomer 3 so bili prosti.

sreda, 10. april 2013 ob 16:141

Ekipa ameriškega nogometa Maribor Generals se predstavi

Ekipa ameriškega nogometa Maribor Generals praznuje 21. maja svoj peti rojstni dan. Mlada ekipa po letih nastanka, mladi igralci, a vseeno že prekaljeni mački na igrišču. Čeprav amaterska ekipa, kjer igralci ne dobijo niti centa plačila, nasprotno, v šport, ki ga igrajo, vlagajo veliko denarja, so njihovi rezultati impresivni.

sreda, 10. april 2013 ob 16:03

Dr. Karla Grossmann?

Tokrat nam je bralec poslal informacijo in fotografijo o tabli, ki označuje pot do rojstne hiše dr. Karola Grossmanna. Kot je zapisal, iz table ni prav razvidno, ali je najbolj znani prleški filmar bil moški ali ženska.

sreda, 10. april 2013 ob 13:445

Dobrodelni koncert z Adijem Smolarjem

Prijazna dejanja, ki jih namenimo sočloveku so lahko majhna in neznatna, ampak njihov odmev je vedno neskončen. Zato se je tudi Prleški študentski klub odločil prirediti dobrodelni koncert za pomoč družini s finančnimi težavami. V klubu upajo, da jim bo z Vašo pomočjo uspelo pokazati, kaj pomeni biti človek do ljudi.

sreda, 10. april 2013 ob 07:44

V Ljubljani poteka Teden mode

V Centru urbane kulture kino Šiška poteka spomladansko dejanje najbolj modnega dogodka pri nas. Aprilski Teden mode se je začel v ponedeljek, s polno paro pa ga je na prvi modni reviji zagnala peterica domačih modnih oblikovalcev. Vsak s svojimi sanjami in vizijami, spletenimi v kolekcijo za prihodnjo jesen in zimo.

torek, 9. april 2013 ob 19:58