Vojaški veterani so se pomerili v ribolovu

Zmagovalec in drugo uvrščeni sta ujela več kot polovico plena

Branko Košti, sreda, 6. maj 2015 ob 08:16
Tekmovanje v športnem ribolovu

Tekmovanje v športnem ribolovu

Enega izmed številnih dogodkov, ki so se v času prvomajskih praznikov kar vrstili na radgonskem območju, je pripravilo Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Gornja Radgona. Svoje člane in simpatizerje združenja je povabilo na tekmovanje v športnem ribolovu.

Tekmovanje so izvedli ob pomoči Ribiške družine Gornja Radgona – TE Gornja Radgona na njihovem ribniku v Podgradu. Štiri ure je 21 tekmovalcev ob spodbujanju številnih navijačev namakalo trnke na enem mestu, brez menjave in brez krmljenja. Kar nekaj tekmovalcev je ostalo brez plena, tako da je bilo uvrščenih 14 tekmovalcev, ki so skupaj ujeli 82,32 kg rib, od tega sta zmagovalec Božo Irgolič in drugo uvrščeni Iztok Starovasnik ujela več kot polovico skupaj ulovljenih rib.

Pokale in nagrade najboljšim so podelili Niko Brus, predsednik OZ ZVVS, predsednik športne sekcije Milan Kuzmič in predsednik ribiške sekcije Mirko Štelcl. Končni vrstni red: 1. Božo Irgolič (Hrastje Mota) 31,02; 2. Iztok Starovasnik (Negova) 10,64; 3. Silvester Cmager (Murščak) 7,38; 4. Mirko Štelcl (Radenci) 7,24; 5. Zvonko Benko (Gornja Radgona) 4,44; 6. Marjan Himelrajh (Radenci) 3,46 itd.

Kulinarične dobrote ob dobri kapljici in prijetno druženje po tekmovanju, bo prav gotovo pritegnilo številne tekmovalce k ribniku v Podgradu tudi prihodnje leto, ko bo podobno tekmovanje zadnjo soboto v aprilu.


Več v Družabno