Lollobrigida v Središču ob Dravi

V petek, 12. aprila, je v Akcijo v Središče ob Dravi prišla hrvaška skupina Lollobrigida. Skupina je zrasla iz dueta, katerega idejni vodja je Ida Prester, voditeljica oddaj na HRT (Briljanteen, Hrvatska u živo, Afrovizija itd.), različnih javnih prireditev, kolumnistka. Znana je po svojem strupenem, iskrenem in vsekakor depiliranem jeziku.

sobota, 13. april 2013 ob 13:46

Dobrodelna prireditev za Šolski sklad

Šolski sklad OŠ Sveti Jurij ob Ščavnici, je v petek, 12. aprila v Kocbekovi dvorani pripravil medgeneracijsko druženje pevcev občine Sveti Jurij ob Ščavnici pod naslovom "Zapojmo v pomlad".

sobota, 13. april 2013 ob 11:27

Sladka Istra v Ljutomeru

V petek, 12. aprila, je v Galeriji Anteja Trstenjaka v Domu kulture Ljutomer, potekala otvoritev razstave izbranih del 4. ex-tempora Sladka Istra.

sobota, 13. april 2013 ob 09:09

Preventivna akcija »Čisto vozišče«

Na policijski postaji Ljutomer so se odločili, da izvedejo preventivno akcijo »Čisto vozišče«, katere namen je, da v obliki opozarjanja obvestijo čim več uporabnikov cest na onesnaževanje cestišča z blatom in zemljo, ki ga kot uporabniki s svojimi delovnimi stroji prinesejo na cesto.

sobota, 13. april 2013 ob 08:412

Radenci: [psi] je sedma knjiga Življenja

V Pub kavarni Weekend v Radencih je bila v petek, 12. aprila, s pričetkom ob 18. uri, predstavitev knjige [psi], ki je sedma knjiga Življenja. Tako ali drugače se znajde v rokah tistega, ki mu je namenjena. Nekega dne bo človeštvu vrnila pravo ljubezen.

petek, 12. april 2013 ob 23:56

Iščeta se upkaš in čuk

Stara domača imena ptic pogosto izražajo kakšno njihovo vedenjsko ali telesno lastnost. Rumeno pastirico, ki se na selitvi rada ustavi na pašnikih, so na primer včasih imenovali ovčarica.

petek, 12. april 2013 ob 16:491

Po posredovanju gasilcev se je izkazalo, da poslopje ni zagorelo

V četrtek, 11. aprila, ob 22.25, je na klic v sili bilo javljeno, da naj bi zagorelo na gospodarskem poslopju v naselju Ključarovci pri Ljutomeru. Posredovali so gasilci PGD Ključarovci, Križevci pri Ljutomeru, Kokoriči, Boreci in Lukavci, a se je pozneje izkazalo, da poslopje ni zagorelo.

četrtek, 11. april 2013 ob 23:321

Še pomagamo žabam čez cesto in še vedno velja poziv na pomoč

Drage ljubiteljice in ljubitelji narave, sprehodov, rekreacije in živali, akcija prenašanja žabic čez cesto v Borecih se je letos začela zgodaj in ker nam je vmes padlo precej snega, se je preseljevanje zavleklo - s tem pa tudi naša prisotnost na terenu. Prav te dni so največji navali in žal je ravno zdaj tudi največ povoženih.

četrtek, 11. april 2013 ob 19:50

Predstavitev novosti na področju kolesarskega turizma

Z začetkom sezone je kolesarjem domačinom in turistom na področju destinacije Maribor – Pohorje, Osrednja Štajerska na voljo veliko novosti. Te so odlično predstavljene v novem katalogu kolesarskih izletov Pridružite se nam na kolesarjenju.

četrtek, 11. april 2013 ob 16:28

Radenčani pomurske »ekoface«

Letos že peto leto zapored poteka EKOKVIZ, ko Telekom Slovenije in ekipa Ekokviza skupaj že drugo leto zapored omogočata šolarjem tekmovanje preko računalniškega spleta, kar je večina šolarjev sprejela z navdušenjem.

četrtek, 11. april 2013 ob 15:58