12. tradicionalni prvomajski pohod na Gomilo

Tradicionalnega pohoda se je letos udeležilo več kot 350 gasilcev, krajanov in sovaščanov, njihovih prijateljev in znancev, ki so praznik dela proslavili s pohodom na najvišje ležeči kraj v Slovenskih goricah

Sara Munda, četrtek, 7. maj 2015 ob 08:44
Prvomajski pohod na Gomilo

Prvomajski pohod na Gomilo

Pohodniki so se v organizaciji gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Trnovci že 12. leto zapored na 1. maj 2015 povzpeli na Gomilo.

Tradicionalnega pohoda se je letos udeležilo več kot 350 gasilcev, krajanov in sovaščanov, njihovih prijateljev in znancev, ki so praznik dela proslavili s pohodom na najvišje ležeči kraj v Slovenskih goricah. Slabo vreme ni vplivalo na odlično vzdušje, ki so ga pohodniki ustvarili z dobro voljo, veseljem ob druženju, popevanjem in plesom ob žlahtni domači kapljici. Pohodnikom so se pridružili tudi okoliški muzikantje in konjenica.

Gasilci poskrbijo, da se pot vsako leto nekoliko spremeni in vodi skozi različne sosednje vasi. Letos so se ustavili na petih postojankah, kjer so prijazni domačini pripravili pogostitev s pijačo in jedačo. Gomilski stolp, ki na višini 351 metrov ponuja ob jasnem vremenu daljni razgled in je ena izmed glavnih turističnih atrakcij v bližini Trnovec, je ta dan glavna postojanka pohoda. Pohodniki so se tam okrepčali in se odpočili, večina se je v pohodniškem duhu povzpela tudi na stolp. Na poti nazaj so se ustavili ob mejnem kamnu, ki prikazuje mejo in stik štirih občin: Sveti Tomaž, Juršinci, Sveti Jurij ob Ščavnici in Ljutomer.

Pohod se je zaključil s povratkom v gasilski dom Trnovci, kjer se je praznovanje nadaljevalo. Zbrane je zabaval ansambel Slovenski odmev, pohodniki pa so se dolgo v noč družili ob kresnem ognju.

Foto: Ivan Trunk


Več v Družabno