Uspešen zaključek strelske sezone pionirk SD Mesto Ljutomer

V soboto, 20. aprila, je v Cerknici potekalo 22. državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem za mlajše kategorije. Ekipa pionirk SD Mesto Ljutomer je v sestavi Nuša Špindler, Tina Ozmec in Sandra Kaučič osvojila odlično 2. mesto v ekipni konkurenci. Posamezno so zasedle Nuša 5., Tina 11. in Sandra 21.mesto.

ponedeljek, 22. april 2013 ob 23:59

Blagoslov motorjev in motoristov na Ptujski Gori

V soboto, 20. aprila, je lepo vreme privabilo številne motoriste na trg Ptujske Gore, kjer je potekal blagoslov motorjev in motoristov. Številčni gostje so se udeležili motorističnega srečanja v Cirkovcah, kjer je MK Tulipan pripravil dvodnevno srečanje.

ponedeljek, 22. april 2013 ob 23:53

Meddržavno športno tekmovanje DU v Ljutomeru

V petek, 19. aprila, je potekalo meddržavno športno tekmovanje DU v Ljutomeru. V tem mednarodnem športnem tekmovanju so se pomerile tako ženske, kakor tudi moški in sicer v treh športnih disciplinah.

ponedeljek, 22. april 2013 ob 23:28

Prva spomladanska vožnja moto kluba Sobočki nagibači

Lansko leto je v Murski Soboti nastal novoustanovljeni moto klub Sobočki nagibači, ki je nastal predvsem po združitvi dveh sorodnih moto klubov, ki sta delovala v mestu Murska Sobota. Namen je bil tudi v tem, kar jim je tudi uspelo, da so tako povezali motoriste iz domala celotnega Prekmurja ter tako popestrili številna motoristična dogajanja na domači prekmurski motoristični sceni.

ponedeljek, 22. april 2013 ob 23:11

Ogled oslička na kmetiji Nushol

V vrtcu Cezanjevci smo dan Zemlje obeležili na prav poseben način. Povabljeni smo bili na kmetijo Nushol v Cezanjevce, kjer se je pred tednom dni skotil osliček.

ponedeljek, 22. april 2013 ob 22:53

Na Kogu potekala prireditev Skupaj v pomlad

V soboto, 20. aprila, je v organizaciji OŠ Miklavž pri Ormožu na OŠ Podružnice Kog potekala prireditev Skupaj v pomlad. Pred šolo so z zasaditvijo drevesa obeležili 5. obletnico sodelovanja z OŠ Stanetinec iz Hrvaške, eno drevo pa so dali tudi sosedom, da ga zasadijo v znak dobrega dolgoletnega sodelovanja.

ponedeljek, 22. april 2013 ob 18:06

Branko Smodiš na seji DZ postavil vprašanje o gradnji daljnovoda Pince - Cirkovce

Na današnji seji Državnega zbora, je poslanec Branko Smodiš (SD), postavil vprašanje v zvezi z gradnjo transportnega daljnovoda Pince - Cirkovce na katerega je odgovoril minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel.

ponedeljek, 22. april 2013 ob 17:462

Atletski klub Ormož pripravil že 12. Ormoški maraton

V nedeljo, 21. aprila, je potekal tradicionalni, že 12. Ormoški maraton, katerega prireja Atletski klub Ormož. Velika udeležba, lepo vreme ter izvrstno razpoloženi tekmovalci so poskrbeli, da bo maraton vsem ostal v lepem spominu.

ponedeljek, 22. april 2013 ob 17:241

V Borecih smo letos pomagali vsaj 8.000 žabam

Akcija prenašanja žabic čez cesto v Borecih in Gajševcih je za to pomlad končana, saj je mrest v glavnem že odložen, odrasli osebki pa so se razkropili po okolici ali pa se že vrnili v gozd.

ponedeljek, 22. april 2013 ob 16:34

V Ljutomeru zapeli pevski zbori

V nedeljo, 21. aprila, je v Domu kulture v Ljutomeru, potekalo Srečanje odraslih zborov, oktetov in malih pevskih skupin iz občin Ljutomer, Veržej, Križevci in Razkrižje.

ponedeljek, 22. april 2013 ob 13:38