Odpeli hvalnice Bogu, molitvi in ljubezni

Mešani pevski zbor Štefana Kovača je pod vodstvom Tomija Bušinoskega v soboto, 11. junija, v cerkvi svetega Nikolaja v Murski Soboti odpel drugi – sakralni del svojega že tradicionalnega letnega koncerta. Pevski program je zajemal izbor sakralnih skladb s kar najbolj širokim spektrom, od ...

ponedeljek, 13. junij 2016 ob 12:01

Vaško žegnanje na Spodnjem Krapju

V nedeljo, 12. junija, na slovesni praznik binkošti, je sredi vasi na Spodnjem Krapju, potekalo že tradicionalno vsakoletno vaško žegnanje ob čudoviti neogotski kapeli, ki so jo postavili leta 1884. Kapela je posvečena Presveti Trojici. Na pročelju je Drago Ficko upodobil sv. Janeza Krstnika, ...

ponedeljek, 13. junij 2016 ob 09:31

V Kopru je potekalo Državno tekmovanje gasilk in gasilcev

Minuli konec tedna je v Kopru potekalo Državno tekmovanje gasilk in gasilcev, kamor so se po dobrem uspehu na tekmovanju lani uvrstile tudi starejše gasilke-veteranke PGD Trnovci iz gasilske zveze Sv. Tomaž.

nedelja, 12. junij 2016 ob 21:15

Poletni promenadni koncert Križevskih rogistov na Glavnem trgu v Ljutomeru

Kulturno društvo Križevski rogisti so poživili kulturno dogajanje v Ljutomeru in izvedli promenadni koncert. Program je bil izvedba lovskih in narodnih melodij, katere je mogoče igrati na lovske rogove in je trajal dobro uro.

nedelja, 12. junij 2016 ob 19:13

Gasilci PGD Miklavž pri Ormožu priredili vrtno veselico z Modrijani

V soboto, 11. junija, so gasilci PGD Miklavž pri Ormožu priredili vrtno veselico z Ansamblom Modrijani. Izkupiček od veselice bodo namenili odplačilu posojila za gasilsko cisterno GVC 16/25.

nedelja, 12. junij 2016 ob 14:00

Del omrežja na električni progi preslabo

V petek je v Murski Soboti potekala prireditev ob zaključku rekonstrukcije, elektrifikacije in nadgradnje železniške proge Pragersko–Hodoš, v okviru katere je prvo uradno vožnjo do Hodoša opravil električni vlak.

nedelja, 12. junij 2016 ob 10:05

Pretepel in oropal ga je za mobilni telefon in 15 evrov

V soboto, 11. junija, v zgodnjih jutranjih urah je bil OKC PU Maribor obveščen, da na vozišču Žitne ulice v Mariboru leži okrvavljen moški. Na kraj je bila napotena policijska patrulja in reševalci, ki so poškodovanega odpeljali v UKC Maribor, kjer mu je bila nudena zdravniška pomoč.

nedelja, 12. junij 2016 ob 09:19

»Vsakdo mora imeti prijatelja…« že enajstič

»Vsakdomora imeti prijatelja...« je vse očarala pesem stanovalcev in zaposlenih bivalne enoteRadenci, ki sodi v okvir Socialno varstvenega zavoda Hrastovec, ko seje ob 11. uri dopoldne 11. junija (za enajsto bivalno enoto, kiobstoja že enajst let !) pričelo tradicionalno srečanje svojcev ...

nedelja, 12. junij 2016 ob 08:56

Nagrada za »Olimpijski plakat Rio 2016« učencem OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici

Osnovnašola Sv. Jurij ob Ščavnici je sodelovala na likovnem natečaju»Olimpijskiplakat Rio 2016« (olimpijskiveleplakat - jumbo plakat),kiga je razpisal Olimpijski komite Slovenije v sodelovanju z velikimsponzorjem olimpijske reprezentance Slovenije, Europlakatom.

nedelja, 12. junij 2016 ob 08:21