Pobuda Vladi RS, da se odpove delu posebne razdelitvene mase v korist nekdanjih delavcev Aha Mure

Jožef Horvat je izpostavil, da je iz omenjene posebne delitvene mase, ki jo je predlagal upravitelj dolžnika Aha Mura d.o.o., razvidno, da nekdanji delavci Aha Mure ne bodo poplačani niti z evrom

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. november 2017 ob 18:308
Mura

Mura

Poslanec NSi Jožef Horvat je na Vlado RS naslovil pisno poslansko pobudo v zvezi s stečajnim postopkom podjetja AHA Mura in poplačilom njegovih upnikov.

Jožef Horvat je izpostavil, da je iz omenjene posebne delitvene mase, ki jo je predlagal upravitelj dolžnika Aha Mura d.o.o., razvidno, da nekdanji delavci Aha Mure ne bodo poplačani niti z evrom. »Z veliko verjetnostjo lahko sklepam, da delavci ne bodo dobili nič tudi od nadaljnje prodaje nepremičnin in premičnin, pa čeprav so prav ti delavci dolga desetletja gradili nekdanjo Muro, ob stečaju pa so bili brutalno vrženi na cesto in osramočeni. Za mnoge usode družin in posameznikov vemo, za večino ne vemo,« je ogorčen poslanec NSi.

Zato Vladi RS daje pobudo, da se odpove delu posebne razdelitvene mase (294.305,42 EUR) v korist nekdanjih delavcev Aha Mure d.o.o.

Podpredsednik NSi je še spomnil, da je prav Vlada RS 28. 4. 2011 sprejela sklep, da se dodeli finančno spodbudo podjetju Aha Moda, d.o.o., za investicijski projekt »Vzpostavitev sodobnih poslovnih procesov in revitalizacija blagovne znamke Mura« v višini 5.815.872,00 EUR. (Pozneje se je podjetje Aha Moda d.o.o. preimenovalo v Aha Mura d.o.o.). Na žalost delavci od te finančne spodbude niso imeli nič, saj je kmalu podjetje zaradi napačnih poslovnih odločitev propadlo.

Pobuda poslanca NSi Jožefa Horvata je v celoti objavljena tukaj.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Gospodarstvo