Anka od izločitvenega testa do najboljšega krožnika

V prejšnjih oddajah MasterChef Slovenija je Anka Alt iz Pristave uspešno prestala vse izzive, pristala tudi na balkonu, s čimer bi se izognila izpadu. A so jo sodniki vseeno priklicala nazaj, saj so bili mnenja, da se je pri kuhanju v skupinah "šlepala" naprej.

nedelja, 24. april 2016 ob 19:15

Iz obcestnega jarka izvlekli mrtvo osebo

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da so gasilci PGD Murska Sobota v nedeljo, 24. aprila, ob 16.40 v Pečarovcih v občini Puconci našli pogrešano, mrtvo osebo v obcestnem jarku dolžine 15 metrov, premera 60 cm.

nedelja, 24. april 2016 ob 18:23

Otvoritev prenovljene komunalne infrastrukture na Ivanuševem bregu pri Sv. Juriju ob Ščavnici

V okviru prireditev ob praznovanju 22. praznika občine, so v soboto, 23. aprila, uradno predali namenu novozgrajeno in obnovljeno komunalno infrastrukturo na Ivanuševem bregu pri Sv. Juriju ob Ščavnici.

nedelja, 24. april 2016 ob 18:13

V Ljutomeru postavili knjigobežnico

V Ljutomeru je Splošna knjižnica Ljutomer, pri Glavnem trgu postavila knjigobežnico, kjer si bralci in bralke lahko vzamejo in oddajo knjigo. Knjigobežnica je v obliki krušne peči.

nedelja, 24. april 2016 ob 17:14

Pri Mali Nedelji so na Jurjevo blagoslovili konje

Ob godu svetega Jurija se blagoslavljajo konji, ki so nekoč za kmete pomenili pomemben člen pri vsakodnevnih opravilih, od oranja, spravila lesa, sena in drugih pridelkov. Tudi v župniji Mala Nedelja v Prlekiji se vsako leto konjeniki s svojimi konji zberejo pri Jurjevem blagoslovu konj, ki je zavetnik ...

nedelja, 24. april 2016 ob 16:33

Aprilsko seniorsko navdušenje

Že peto leto vsak tretjičetrtek v mesecu v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, med 18. in 21. uropoteka seniorski večer. Gre za druženje ob klepetu, glasbi, petju, plesu terdegustaciji peciva in pijač, ki se ga udeležijo stanovalke in stanovalci doma,krajanke in krajani Radenec, kakor ...

nedelja, 24. april 2016 ob 15:04

V Cezanjevcih gostili pesnico Barbaro Gregorič Gorenc

V današnjem času, prežetem z različnimi mediji, ki vabijo otroke v svoj svet, je še kako pomembno, da le-ti ohranjajo pozitiven odnos do knjige. V ta namen se tudi na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci trudimo, da spodbujamo učence k sodelovanju pri slovenski bralni znački.

nedelja, 24. april 2016 ob 13:39

Častni občan Občine Sv. Jurij ob Ščavnici je postal Franc Lančič

Osrednja slovesna prireditev ob 22. občinskem prazniku Občine Sveti Jurij ob Ščavnici, se je odvila v petek, 22. aprila v Kocbekovi dvorani KUS.

nedelja, 24. april 2016 ob 11:37

Na Razkrižju obeležili svetovni dan knjige

V Knjižnici in čitalnici Razkrižje, so v soboto, 23. aprila, obeležili svetovni dan knjige. V goste so povabili Majdo Magdaleno Kodba, ki je lanskega septembra ob svojem jubileju izdala svojo prvo knjigo z naslovom Rumeni avtomobilček. Knjiga razkriva doživljanje tega predmeta, rumenega avtomobil ...

nedelja, 24. april 2016 ob 09:50