Slovenija evropski prvak! Na sprejem brezplačno z vlakom.

Slovenske železnice pa sporočajo vsem zvestim navijačem, ki bi se želeli udeležiti uradnega sprejema košarkarske reprezentance, da se lahko iz vse Slovenije, tja in nazaj, brezplačno pripeljejo z vlakom

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. september 2017 ob 08:009
Selfi prvakov, foto: KZS

Selfi prvakov, foto: KZS

Slovenija je evropski prvak v košarki! Na letošnjem Evropskem prvenstvu so naslov osvojili brez poraza, z devetimi zmagami. Slovenija je v skupini po vrsti premagala Poljsko, Finsko, Grčijo, Islandijo in Francijo, v osmini finala nato Ukrajino, v četrtfinalu Latvijo, v polfinalu Španijo ter v velikem finalu še Srbijo.

Goran Dragić, Anthony Randolph, Matic Rebec, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Edo Murić, Jaka Blažič, Gašper Vidmar, Saša Zagorac, Žiga Dimec, Vlatko Čančar in Luka Dončić – to je 12 slovenskih junakov, ki so Sloveniji prinesli največji uspeh v ekipnih športih.

Ob našteti dvanajsterici pa so tu še selektor Igor Kokoškov s pomočniki Jako Lakovičem, Aleksandrom Sekulićem in Radom Trifunovićem ter celoten štab reprezentance, ki so trdo delali v zadnjih letih, velik uspeh pa je prišel v obliki naslova evropskega prvaka.

Slovenija je z zmago postala država z najmanj prebivalci, ki je osvojila kolajno na košarkarskem evropskem prvenstvu, uspeh pa je v živo v dvorani Sinan Erdem v Carigradu spremljalo 7.000 Slovencev, kar je drugi najštevilčnejši obisk slovenskih navijačev na športnih prireditvah v tujini in rekord evropskih prvenstev po podatkih Fibe.

Finalno tekmo pa je seveda spremljalo veliko število Slovencev doma ali po lokalih, saj so številni pripravili prenos tekme, tudi v Prlekiji.

Na sprejem brezplačno z vlakom
Slavje se bo nadaljevalo v ponedeljek v Ljubljani, kjer pripravljajo uradni sprejem košarkarske reprezentance. Ta se bo začel ob 18.00 na Kongresnem trgu.

Slovenske železnice pa sporočajo vsem zvestim navijačem, ki bi se želeli udeležiti uradnega sprejema košarkarske reprezentance, da se lahko iz vse Slovenije, tja in nazaj, brezplačno pripeljejo z vlakom. Omenjena ponudba velja za 2. razred vseh vlakov, razen za vlake ICS.

Brezplačne povratne vozovnice dobijo navijači od ponedeljka od 12. ure naprej na prodajnih mestih Slovenskih železnic. Edini pogoj je, da na prodajna mesta pridejo z navijaškimi rekviziti, so sporočili iz Slovenskih železnic.

Vozni red iz Ljutomera.

Ob 19. uri bodo na Kongresnem trgu nastopili Kingstoni.


Več v Slovenija