Za njimi temeljna dela svetovne književnosti

Decembrameseca so članice in člani literarnega krožka v DOSOR-ju, Domustarejših občanov Radenci, pod vodstvom BeeBaboš Logar zaključili letošnjih pet tem o temeljnih delih svetovneknjiževnosti. Po Homerjevi »Iliadi«, »Don Kihotu« španskega pisatelja Cervantesa,» ...

četrtek, 10. december 2015 ob 09:18

V stanovanjski hiši v Rinčetovi Grabi izbruhnil dimniški požar

V torek, 8. decembra, okoli 14.30 ure, je v stanovanjski hiši v Rinčetovi Grabi izbruhnil dimniški požar. Pri tem so posredovali gasilci PGD Ljutomer in Podgradje, ki so prezračili prostore in s termo kamero pregledali dimnik.

sreda, 9. december 2015 ob 17:17

Občinski svet odločitev o novi ravnateljici Vrtca Ljutomer prepustil Svetu zavoda

Minuli teden je v Ljutomeru potekala prva izredna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, kjer je Občinski svet med drugim obravnaval mnenje k imenovanju kandidatke za ravnateljico Vrtca Ljutomer.

sreda, 9. december 2015 ob 15:24

Na tradicionalni čajanki uprizorili predstavo Ledeno kraljestvo

Svet staršev vrtca Ljutomer že nekaj let v mesecu decembru prireja tradicionalno čajanko, druženje otrok, staršev, dedkov, babic, zaposlenih vrtca in ostalih, ki so povezani z vrtcem.

sreda, 9. december 2015 ob 13:15

Radenska bo polnila pijače Pepsi, Mirinda in 7UP za hrvaški trg

Radenska je sporočila, da na podlagi doseženega dogovora postaja franšizni partner družbe PepsiCo za Hrvaško. »Zelo smo veseli te priložnosti, da razširimo naše obstoječe sodelovanje s PepsiCo in postanemo njihov izbrani franšizni partner za Hrvaško,« je ob tem dejal Marian Š ...

sreda, 9. december 2015 ob 12:261

Kmalu zmanjševanje dolgotrajno brezposelnih?

Predstojnica murskosoboške območne službe Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje mag. Cvetka Sreš je v začetku decembra sklicala regionalni posvet na temo dolgotrajne brezposelnosti v pomurski regiji z namenom po skupnem in predvsem učinkovitem reševanju tega problema. Prisotne udeležence ...

sreda, 9. december 2015 ob 11:55

Čebelarska zveza Slovenije prihaja v Prlekijo

Čebelarska zveza Slovenije (ČZS) je v lanskem letu podala predlog, da se 20. maj razglasi za Svetovni dan čebel. Pobudo je med drugim podprla Vlada RS in v preteklem mesecu tudi največja mednarodna čebelarska organizacija APIMONDIA.

sreda, 9. december 2015 ob 09:241

Teleta pobegnila iz ograde

Policisti PP Ormož, so v petek, 4. decembra, okoli 20.30 ure, v naselju Krčevina obravnavali pobeg telet proste reje iz ograje, pri čemer se je nekaj telet izgubilo v temi po bližnji okolici.

torek, 8. december 2015 ob 21:34

Sveti Miklavž prišel med najmlajše

V cerkvi pri Mali Nedelji je bilo v soboto, 5. decembra, zelo živahno in veselo, kajti župnija Mala Nedelja je za najmlajše pripravila Miklavževanje.

torek, 8. december 2015 ob 19:07