Hrvaški državljan s tovornim vozilom blokiral mejni prehod

Operativno komunikacijski center PU Murska Sobota je bil v torek, 27. oktobra, okrog 17. ure obveščen, da je mejni prehod Mursko Središče v smeri Petišovcev s tovornim vozilom blokiral hrvaški državljan.

torek, 27. oktober 2015 ob 18:17

V Gornji Radgoni v torek preko 2.800 prebežnikov

1.689 prebežnikov, ki so v torek, 27. oktobra, v treh skupinah zapustili nastanitveni center v Gornji Radgoni je bilo okrog 16.30 ure sprejeto v Republiko Avstrijo.

torek, 27. oktober 2015 ob 17:59

Zagotovljena trajna in varna oskrba s kakovostno pitno vodo v 12 pomurskih občinah

Županja Občine Grad Cvetka Ficko in direktor Vodovoda Sistema B Daniel Kalamar sta na novinarski konferenci predstavila dosežene cilje projekta »Oskrba s pitno vodo Pomurja – Sistem B«. Spregovorila sta o pozitivnih učinkih projekta za tamkajšnje prebivalce, občine in celotno ...

torek, 27. oktober 2015 ob 14:39

Avstrija bo na Špiljah postavila tehnične ovire; tudi pri nas možen scenarij postavitve ograje

Minister za zunanje zadeve, Karl Erjavec, je v izjavi novinarjem povedal, da če se bo položaj zaostroval in dogovor iz Bruslja ne bo spoštovan, je med drugim pripravljen tudi scenarij postavitve ograje.

torek, 27. oktober 2015 ob 13:17

Na prireditvi Ples - Noč čarovnic tudi Peter Podlunšek in Suzana Zeković

Dvorec Rakičan ponovno v znamenju najboljše čarovniške zabave – srednjeveški in čarovniški program, odlična animacija za otroke in odrasle, srednjeveška in lokalna tržnica, prekmurska kulinarika ter bogat glasbeni program – Neda Ukraden z bandom, Modrijani, Maraaya, Rock Partyzani ...

torek, 27. oktober 2015 ob 12:20

Na prehodu za pešce zbil invalida

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč. V dveh sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani.

torek, 27. oktober 2015 ob 09:26

Udeleženke so spoznale tehniko in tehnologijo ikonopisa

Zavod Marianum Veržej je ob sodelovanju mag. Silve Božinove – Deskoska v prostorih Salezijanskega zavoda v Veržeju organiziral tečaj pisanja svetih ikon po svetopisemskem izročilu. Tokrat se je tečaja pisanja ikon udeležilo osem udeleženk iz raznih koncev Slovenije, ki so med drugim spoznale ...

torek, 27. oktober 2015 ob 08:35

Premiera komedije Volitve v Lakotnem dolu pri Sv. Juriju ob Ščavnici

V Kocbekovi dvorani KUS pri Sv. Juriju ob Ščavnici, smo si v soboto, 24. oktobra, ogledali premierno uprizoritev komedije v treh dejanjih »Volitve v Lakotnem dolu« v izvedbi članov Ljubiteljskega dramskega društva Sv. Jurij.

ponedeljek, 26. oktober 2015 ob 11:49

Sandra Afrika odprla sezono zabav v Nedelici

V Nedelici so v Gostilni pri Studencu z odličnim koncertom Sandre Afrike pripravili otvoritev nove sezone zabavnih prireditev. Sandra je pripravila spektakulren koncert in razvnela ogromno množico obiskovalcev, ki so se v ritmih glasbe zabavali vse do jutranjih ur.

ponedeljek, 26. oktober 2015 ob 11:29