V Juršincih so praznovali praznik gospodinj in 20 let Društva gospodinj Marta

V počastitev godu zavetnice gospodinj Sv. Marte, je Društvo gospodinj »Marta« Juršinci, na Toplakovi turistični kmetiji »Moj dom« v Juršincih, pripravilo Teden odprtih vrat. V Gospodinjskem domu, ki je sestavni del Toplakove kmetije, je bila ves teden na ogled pregledna ...

nedelja, 2. avgust 2015 ob 20:09

V Grabšincih so pripravili prikaz poletne obdelave tal

Združenje za sosedsko pomoč, Strojni krožek Gornja Radgona in kmetovalec Gregor Bec, so v soboto, 1. avgusta, na Becovi kmetiji v Grabšincih, pripravili prikaz strojev za poletno obdelavo tal, apnenje in setev strniščnih dosevkov.

nedelja, 2. avgust 2015 ob 18:28

Zlati radgonski penini kar trije naslovi šampiona

Na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni se je pretekli teden kot veliki uvod v dogajanje 53. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra, končalo že 41. Ocenjevanje Vino Slovenija Gornja Radgona in 5. ocenjevanje vin iz ekološko pridelanega grozdja, Vino Slovenija Gornja Radgona »Bio«.

nedelja, 2. avgust 2015 ob 13:58

Na Cvenu so pripravili kmečko tržnico

V organizaciji TD Cven je v soboto, 1. avgusta, na Grüntu na Cvenu potekala kmečka tržnica, kjer so bile na voljo kvasenice, postržjače in ostale prleške dobrote. Popoldanskega druženja se je udeležila tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

nedelja, 2. avgust 2015 ob 13:31

Številni motoristi so se podali na panoramsko vožnjo po Prlekiji

V soboto popoldan se je na 11. srečanju MK Moliboga, ki ta konec tedna poteka v Lukavcih, zbrala množica motoristov, ki so se podali na panoramsko vožnjo po Prlekiji. Zbralo se jih je okoli 200. Zvečer sledi še nastop skupin Resonanca in Broken Hearts.

sobota, 1. avgust 2015 ob 20:40

Koledar prireditev v občini Ljutomer avgust 2015

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v avgustu.

sobota, 1. avgust 2015 ob 14:02

V Lukavcih poteka 11. srečanje MK Moliboga

Ta konec tedna v Lukavcih poteka 11. srečanje MK Moliboga. V petek sta na prizorišču, ki je na nekoliko spremenjeni lokaciji kot prejšnja leta, nastopili skupini Franz Jösef I. in Eklips. Popoldan so se motoristi podali tudi na panoramsko vožnjo.

sobota, 1. avgust 2015 ob 13:02

Pri TD Ljutomer se sprašujejo ali jim je organizacija Prleškega sejma bila načrtno odvzeta

Pred časom smo že pisali, da je Občina Ljutomer letos za Prleški sejem pripravila javni razpis za sofinanciranje prireditve. Rok za prijavo je bil 5. junij, na razpis sta se prijavila dva ponudnika, a noben od njiju ni bil izbran.

sobota, 1. avgust 2015 ob 11:202

Turistična tržnica in Lotmerški bolšjak na Glavnem trgu

V soboto, 1. avgusta, je na Glavnem trgu potekala Turistična tržnica (kulinarika, zelenjava, piščančje meso, salame, domači kruh, mlečni izdelki, ...) in Lotmerški bolšjak, kateri je ponujal veliko zanimivih zgodovinskih predmetov - seveda še uporabnih.

sobota, 1. avgust 2015 ob 10:10