Izšla monografija Vladimirja Potočnika

Ob izidu monografije akademskega slikarja, mag. Vladimirja Potočnika st., ki je izšla ob njegovi 70-letnici, je Splošna knjižnica Ljutomer pripravila novinarsko konferenco, na kateri so predstavili slikarjevo dolgoletno delo.

sreda, 8. maj 2013 ob 13:27

6. Dan gibanja in druženja vseh generacij ter 2. Dan aktivne mobilnosti Občine Ljutomer

Gibanje je vir telesnega in duševnega zdravja. Oboje pomeni osebno zadovoljstvo. V vrtcih, šolah in tudi v lokalni skupnosti spodbujamo gibalne aktivnosti ne le zaradi oblikovanja zdravega, aktivnega življenjskega sloga družin in posameznikov, ampak tudi zaradi varovanja okolja.

sreda, 8. maj 2013 ob 11:39

Koledar prireditev v občini Ljutomer maj 2013

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v maju.

sreda, 8. maj 2013 ob 11:28

Na cerkvenem trgu obnovljen kip svetega Florjana iz leta 1797

Zgodovinski viri mesta Lendava navajajo, da je mesto Lendava pogorelo in od takrat so se meščani mesta Lendave zaobljubili, da bodo na cerkvenem trgu ob cerkvi svete Katarine v Lendavi postavili steber in kip svetega Florjana, da se mu bodo lahko vsako leto priporočili, da bo mesto varoval pred ognjem ...

torek, 7. maj 2013 ob 23:32

Nova gasilska pridobitev za gasilsko društvo Boreci

V okviru Gasilske zveze Križevci pri Ljutomeru že več kot 80 let deluje Prostovoljno gasilsko društvo Boreci, ki je osrednje društvo v Gasilski zvezi Križevci pri Ljutomeru. Gasilci iz Borecev so se odločili in kupili novo moštveno gasilsko vozilo, pri čemer so svoj vozni park še okrepili.

torek, 7. maj 2013 ob 22:355

Bogata kulinarična razstava na Grüntu na Cvenu

V Turističnem društvu Cven v občini Ljutomer se zavzemajo za ohranitev kulinarike, ki je še posebno ohranjena v tem delu Prlekije na Murskem polju. Njihove babice že stoletja v domačih krušnih pečeh pripravljajo okusne cvenske pogače, kot so denimo kvasenice ali postržjače. Gre za jed, ki ...

torek, 7. maj 2013 ob 22:32

Dijaki Gimnazije Ormož spoznavali pravice do potovanja in zmagali

Ormoški gimnazijci so izmed mnogih projektov, ki so si jih zadali to leto, zopet bili uspešni tudi na natečaju Evropa v šoli. Z učenci Osnovne šole Gorišnica in dijaki Gimnazije Ptuj so združili znanje s kreativnostjo in zmagali v skupnem projektu. Na povezovalnem natečaju Kot evropski drž ...

torek, 7. maj 2013 ob 18:07

Mura narasla, Maloobmejni prehod Hotiza začasno zaprt

Zaradi narasle vode, je danes od 10. ure, začasno zaprt Maloobmejni prehod za obmejni promet Hotiza - Sv. Martin na Muri.

torek, 7. maj 2013 ob 17:07

Pikado in kartanje radenskih upokojencev

Po opravljenem društvenem tekmovanju v kegljanju (17. aprila) sočlanice in člani Društva upokojencev Radenci opravili še društveno tekmovanje v metanju pikada ter metanju »hudičevih podobic« - kartanju. Dogajalo se je to v bistroju Erinox v Radencih,6. maja popoldne.

torek, 7. maj 2013 ob 16:39