Kulinarično razvajanje v Elizabet Clubu

KaRmen, sobota, 25. februar 2012 ob 19:33
Kulinarično razvajanje v Elizabet Clubu

Prejšnji vikend je bil očitno vikend ekstaz :), saj je po petkovi rockerski, v soboto sledila najprej kulinarična, zatem pa še vokalna ekstaza.




Pot naju je tako v petek najprej ponesla v Brežice na koncert Siddharte, ki se je odvijal v prenovljenem Mladinskem centru Brežice. Le-ta v svojem klubu nudi pestro dogajanje. V neposredni bližini pa se nahaja še mladinski hotel z lepim pogledom na Brežiški grad. Na voljo je 17 sob, ki so opremljene v svežem slogu preprostih linij in barv, le-te pa krasijo imena živali in njihove igrive silhuete.




Sobotnemu jutranjemu razvajanju na soncu je sledil uvod v kulinarično razvajanje dneva, ko sva se najprej pri prijateljih podpkrepila z okusno hrano v družbi odličnega domačega cvička, zatem pa se podala proti Žalcu na izjemen kulinarični večer, ki sva ga zaokrožila z obiskom koncerta Perpetuum Jazzile.




Slovenija premore izjemno veliko vrhunskih kulinaričnih mojstrov. Hram enega izmed teh sva s pomočjo Lime&Tonic, 'vodiča' po najbolj cool slovenskih ponudbah, odkrila v Žalcu. Gre za Kulinarično hišo Elizabet Club, ki pod tem imenom v Žalcu obstaja že 15 let. Lansko leto pa je lokal od priznanega gostinca Zvoneta Štormana prevzel Jernej Podpečan, kulinarični mojster, ki uživa v pripravi novih, inovativnih receptov, hkrati pa je svoje kulinarično znanje izpopolnjeval po celem svetu. Predala sva se okusom Jernejevega degustacijskega ribjega in mesnega menija.




Nastalo je nekaj fotografij ... vabljeni k ogledu in obisku, da okusite te izjemne jedi, tudi vi!




Blog je mnenje avtorja in ne izraža stališča uredništva.

Galerija



Več v Blog

Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

petek, 4. avgust 2023 ob 09:25
Dnevnik iz Los Angelesa

Dnevnik iz Los Angelesa

nedelja, 30. julij 2023 ob 10:42