VII. Poletna klavirska šola v Glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer

VII. Poletno šolo za klavir je vodil Vladimir Mlinarić, profesor na Akademiji za glasbo v Ljubljani

Prlekija-on.net, četrtek, 9. julij 2015 ob 14:21
VII. Poletna šola za klavir

VII. Poletna šola za klavir

Od 1. do 6. julija, je v organizaciji Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer in v sodelovanju s kulturnim društvom Orfej, potekala VII. Poletna šola za klavir, ki jo je vodil Vladimir Mlinarić, profesor na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Na otvoritvenem koncertu v sredo, 1. julija, sta se skupaj z mentorjem prof. Vladimirjem Mlinarićem, predstavili tudi študentki Akademije za glasbo v Ljubljani Julija Zadravec in Barbara Verhovnik.

Program:
J. S. Bach: Toccata v e-molu, BWV 914 - Barbara Verhovnik,
S. Rahmaninov: Dva preludija Op. 32, št. 10, h-mol Op. 23, št. 4, D-dur - Julija Zadravec,
M. Rautio: Kanonada - Vladimir Mlinarić,           
S. Rahmaninov: Šest skladb za klavir 4 ročno, op. 11 Barkarola, Scherzo, Ruska tema, Valček, Romanza, Slava: Vladimir Mlinarić - Julija Zadravec, Vladimir Mlinarić - Barbara Verhovnik;

Šolo je obiskovalo pet učencev, Alen Reihss, učenec GŠ Slavka Osterca Ljutomer, Jernej Bedekovič, dijak Konservatorija za glasbo in balet Maribor ter študenti Akademije za glasbo v Ljubljani, Julija Zadravec, Barbara Verhovnik in Matjaž Jager. Vsi slušatelji so intenzivno vadili vse dneve poletne šole. Zaradi prostorske situacije GŠ Slavka Osterca Ljutomer, je delo potekalo v nadomestnih prostorih na Prešernovi 17/a in v dvorani šole na Prešernovi 8.

Njihovo delo je spremljal Vladimir Mlinarić, ki je vsem udeležencem pomagal s strokovnim pedagoškim znanjem ter jim dajal nasvete za popolno igranje klavirja. Poletna šola je tako dodana vrednost k učenju instrumenta, saj intenzivnejši pristop k vadenju in načinu dela z instrumentom, daje izredne rezultate. Učenci v kratkem času osvojijo izredno veliko znanja, ki jim pomaga pri nadaljnjem učenju tega instrumenta.

Na zaključnem koncertu v ponedeljek, 6. julija, so se v dvorani GŠ Slavka Osterca Ljutomer zaradi drugih obveznosti nekaterih slušateljev predstavili samo trije učenci poletne šole.

Program:
D.Scarlatti: Sonata v d-molu, K 141 - Jernej Bedekovič
Fr. Kuhlau: Sonatina v C-duru, 1. stavek: Allegro - Alen Reihss
R. Schumann: Sicilijanska - Alen Reihss
F. Burgmüller: Lastovka - Alen Reihss
F. Behr: Will O'The Wisp - Alen Reihss
F. Chopin: Etuda v f-molu, op. 25 št. 2 - Matjaž Jager
F. Mendelssohn: Rondo Capriccioso - Matjaž Jager   
F. Liszt: Paganini-etuda št. 5 - Jernej Bedekovič

Koordinacijo VII. Poletne šole, je vodila učiteljica klavirja in vodja strokovnega aktiva za klavir v GŠ Slavka Osterca Ljutomer, prof. Romana Rek.

Vsi poslušalci, ki so obiskali oba koncerta so uživali ob glasbi umetnikov in učencev, slušateljev VII. Poletne klavirske šole.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje