VII. Poletna klavirska šola v Glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer

VII. Poletno šolo za klavir je vodil Vladimir Mlinarić, profesor na Akademiji za glasbo v Ljubljani

Prlekija-on.net, četrtek, 9. julij 2015 ob 14:21
VII. Poletna šola za klavir

VII. Poletna šola za klavir

Od 1. do 6. julija, je v organizaciji Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer in v sodelovanju s kulturnim društvom Orfej, potekala VII. Poletna šola za klavir, ki jo je vodil Vladimir Mlinarić, profesor na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Na otvoritvenem koncertu v sredo, 1. julija, sta se skupaj z mentorjem prof. Vladimirjem Mlinarićem, predstavili tudi študentki Akademije za glasbo v Ljubljani Julija Zadravec in Barbara Verhovnik.

Program:
J. S. Bach: Toccata v e-molu, BWV 914 - Barbara Verhovnik,
S. Rahmaninov: Dva preludija Op. 32, št. 10, h-mol Op. 23, št. 4, D-dur - Julija Zadravec,
M. Rautio: Kanonada - Vladimir Mlinarić,           
S. Rahmaninov: Šest skladb za klavir 4 ročno, op. 11 Barkarola, Scherzo, Ruska tema, Valček, Romanza, Slava: Vladimir Mlinarić - Julija Zadravec, Vladimir Mlinarić - Barbara Verhovnik;

Šolo je obiskovalo pet učencev, Alen Reihss, učenec GŠ Slavka Osterca Ljutomer, Jernej Bedekovič, dijak Konservatorija za glasbo in balet Maribor ter študenti Akademije za glasbo v Ljubljani, Julija Zadravec, Barbara Verhovnik in Matjaž Jager. Vsi slušatelji so intenzivno vadili vse dneve poletne šole. Zaradi prostorske situacije GŠ Slavka Osterca Ljutomer, je delo potekalo v nadomestnih prostorih na Prešernovi 17/a in v dvorani šole na Prešernovi 8.

Njihovo delo je spremljal Vladimir Mlinarić, ki je vsem udeležencem pomagal s strokovnim pedagoškim znanjem ter jim dajal nasvete za popolno igranje klavirja. Poletna šola je tako dodana vrednost k učenju instrumenta, saj intenzivnejši pristop k vadenju in načinu dela z instrumentom, daje izredne rezultate. Učenci v kratkem času osvojijo izredno veliko znanja, ki jim pomaga pri nadaljnjem učenju tega instrumenta.

Na zaključnem koncertu v ponedeljek, 6. julija, so se v dvorani GŠ Slavka Osterca Ljutomer zaradi drugih obveznosti nekaterih slušateljev predstavili samo trije učenci poletne šole.

Program:
D.Scarlatti: Sonata v d-molu, K 141 - Jernej Bedekovič
Fr. Kuhlau: Sonatina v C-duru, 1. stavek: Allegro - Alen Reihss
R. Schumann: Sicilijanska - Alen Reihss
F. Burgmüller: Lastovka - Alen Reihss
F. Behr: Will O'The Wisp - Alen Reihss
F. Chopin: Etuda v f-molu, op. 25 št. 2 - Matjaž Jager
F. Mendelssohn: Rondo Capriccioso - Matjaž Jager   
F. Liszt: Paganini-etuda št. 5 - Jernej Bedekovič

Koordinacijo VII. Poletne šole, je vodila učiteljica klavirja in vodja strokovnega aktiva za klavir v GŠ Slavka Osterca Ljutomer, prof. Romana Rek.

Vsi poslušalci, ki so obiskali oba koncerta so uživali ob glasbi umetnikov in učencev, slušateljev VII. Poletne klavirske šole.


Več v Kultura in izobraževanje