Letos že 20. rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji

20. RKM Po Prlekiji, ki bo praznik ne le Prlekije, temveč tudi vseh kolesarjev, ki bodo spoznavali lepote te dežele sredi Slovenskih goric

Prlekija-on.net, torek, 28. julij 2015 ob 20:12
Rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji

Rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji

Kolesarska sekcija Športnega društva Radenci je letos že drugič pripravila tokrat 35. RKM Tri srca v novem terminu – 31. maja 2015, ki se ga je udeležilo 251 kolesarjev, ki se niso ustrašili ne vremena, ne zahtevnih prog. 35. RKM Tri srca je bil tudi odlična priprava za kolesarski maraton Franja. V mesecu avgustu pripravljajo jubilejni 20. RKM Po Prlekiji, ki bo praznik ne le Prlekije, temveč tudi vseh kolesarjev, ki bodo spoznavali lepote te dežele sredi Slovenskih goric.

Kolesarski prireditvi v organizaciji Športnega društva Radenci in njegove kolesarske sekcije sodita v vrh kolesarskih prireditev v Sloveniji, ne le po udeležbi, temveč tudi po odlični organizaciji in pogojih na progah. Na obeh prireditvah so lani zabeležili 1000 kolesark in kolesarjev iz Slovenije, Slovaške, Avstrije, Nemčije in Hrvaške.

20. rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji 2015
V nedeljo, 9. avgusta 2015 bo ob 10.00 uri start jubilejnega 20. Rekreativnega kolesarskega maratona PO PRLEKIJI s startom in ciljem v Biotermah Mala Nedelja, kjer se bodo odvrteli pedali na srčni preizkušnji kolesarjev na poti skozi čarobni svet Prlekije. Proge bodo tri, in sicer: Družinski RKM Po Prlekiji – Bioterme Mala Nedelja – 20 km (ravninski); Mali RKM – 45 km, dva vzpona ter RKM »Po Prlekiji Bioterme Mala Nedelja« - 68 km, trije vzponi. Organizatorji – Kolesarska sekcija Športnega društva Radenci so si prizadevali, da bi v prelepem okolju Prlekije našli kolesarske steze, ki bodo zadovoljile zahtevne in manj zahtevne kolesarje. Vse kolesarje na malem in velikem RKM Po Prlekiji pa pričakuje tudi »ura resnice« na zahtevnih vzponih na Staro Cesto in Jeruzalem.

Startnina je 15€, v predprijavah do 3. avgusta 2015 (več: www.kose-radenci.si) je nekoliko cenejša – 12€. Vsi udeleženci z vplačano startnino in prevoženimi kilometri bodo dobili:
  • Spominsko medaljo in majico,
  • brezplačne napitke Radenske na okrepčevalnicah in startno ciljnem prostoru,
  • topli obrok na cilju
  • brezplačno kopanje v kopališču Bioterme Mala Nedelja na dan prireditve.
Obvezna je uporaba zaščitne čelade!


Več v Šport