V Methansovi hiši so na ogled dela z likovne kolonije Likovnega društva Gornja Radgona

Razstava nosi zanimiv naslov »Mislim okroglo«

Branko Košti, četrtek, 6. avgust 2015 ob 16:01
Razstava Mislim okroglo

Razstava Mislim okroglo

V začetku junija je v Zgornjem Dražen vrhu, kraju na obrobju Slovenskih goric, dva dni potekala 11. Tematska likovna kolonija Likovnega društva Gornja Radgona. Dvanajst likovnih oblikovalcev je gostil domačin, član LD Gornja Radgona Leopold Methans. Sedaj so v hiši, ki jim je dva dni nudila gostoljubje, odprli razstavo del, nastalih na koloniji, katero so naslovili z zanimivim imenom »Mislim okroglo«.

Ob otvoritvi razstave, ki bo v galeriji Methansove hiše na ogled do konca tega meseca, septembra pa se bo postavila na ogled v galerijo Doma kulture v Gornji Radgoni, je množico zbranih pozdravil lastnik hiše, član LD Gornja Radgona in sodelujoči na kolonij, Leopold Methans. Kolonijo in druženje, ki je potekalo 6. in 7. junija, je predstavila predsednica LD Gornja Radgona, Tatjana Mijatović. V kulturnem programu pa je nastopil moški pevski zbor KUD Mejnik Šentilj. Med številnimi obiskovalci in gosti razstave je bil tudi podžupan občine Šentilj, mag. Vlado Maher, ki je občinstvu in likovnikom namenil nekaj lepih besed. Razstavo, katero je odprla predsednica Zveze kulturnih društev občin Pesnica, Kungota, Šentilj, Franja Senćič, je javnosti predstavila akademska slikarka, mag. Saša Bezjak, ki je bila strokovni vodja kolonije. Predvsem je predstavila umetnost 20. stoletja z diaprojekcijo slikovnega gradiva, tako da so člani likovnega društva obnovili in dopolnili svoje znanje o tem obdobju.

Tudi letos so organizatorji kolonije izdali katalog nastalih del. Sicer pa, LD Gornja Radgona s predsednico Tatjano Mijatović, ki je zelo dobra organizatorka, slovi po naprednih pristopih v likovnih delih. Na njihovi razstavi ne boste videli podobnih slabo narejenih realističnih slik, temveč se boste srečali z nečim novim. In če ste odprti za novo, boste to novo tudi razumeli. Društvo že leta slovi po številnih likovno izobraženih članih in ljubiteljski umetniki to dobro izkoristijo za svoj napredek. Tudi na letošnji koloniji, katere izdelki so na ogled, so udeleženci razvili nove ideje, nove tehnike, novi načini razmišljanja skozi vizualno. Razstavo si vsekakor izplača ogledati, kdor nima možnosti za ogled v Galeriji in muzeju Methansova hiša, bo nova priložnost, meseca septembra v Galeriji kulturnega doma Gornja Radgona.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje