Grljanske ulice ne bodo preimenovali

Grljanske ulice ne bodo preimenovali

Prlekija-on.net, četrtek, 14. maj 2009 ob 06:33

Občina Veržej ne bo poravnala zahtevka KSP Ljutomer za odvoz odpadkov v znesku 25 tisoč evrov.

Komunalno stanovanjsko podjetje (KSP) Ljutomer, ki za občino Veržej po pogodbi izvaja dejavnost ravnanja z odpadki, je ob zaključku lanskega poslovanja poslalo občini Veržej zahtevek za kritje izgube. Zaradi večjih stroškov odlaganja na novem odlagališču v Puconcih, prevoza odpadkov na novo lokacijo in ker vlada ni odobrila cene, je po izračunih KSP Ljutomer nastalo za 25.237 evrov izgube, ki pa je občina Veržej ne bo poravnala, so sklenili člani občinskega sveta, prepričani, da niso krivi zanjo.
Kako bo na sprejeti sklep odgovorilo KSP Ljutomer, še ni znano, verjetno pa z novo tožbo. KSP Ljutomer po sodni poti že zahteva od občine Veržej, prav tako pa tudi od preostalih treh občin Upravne enote Ljutomer, denar, ki je bil temu komunalnemu podjetju odvzet z računa za odškodnine prebivalcem ob deponiji odpadkov v Ljutomeru. Po izračunu, ki ga je pripravil KSP Ljutomer, znaša izguba iz dejavnosti ravnanja z odpadki za občino Ljutomer za leto 2008 127.616 evrov, za Razkrižje 11.447, za Križevce, pa 17.708 evrov.

Člani veržejskega občinskega sveta so prejeli pobudo občanov za preimenovanje Grljanske ulice v Ulico Juža Janežiča. Občina Veržej je bila v preteklosti pobratena s srbskim mestom Grljan, prav zato so po tem mestu tudi poimenovali ulico, vendar nekateri občani sedaj želijo preimenovanje. Veržejska občinska uprava je na predlog za preimenovanje najprej izvedla javno obravnavo, na kateri so bili prebivalcem te ulice predstavljeni postopki za preimenovanje in stroški, ki bi nastali ob zamenjavi posameznih dokumentov. Od 23 povabljenih ljudi se jih je obravnave udeležilo enajst, od tega jih je za preimenovanje glasovalo šest, pet pa jih je bilo proti. Po daljši razpravi v občinskem svetu so se odločili, da ponovno opravijo poizvedbo zainteresiranosti v zvezi s preimenovanjem ulice. Od 25 polnoletnih fizičnih in pravnih oseb, ki stanujejo v Grljanski ulici, jih je glas oddalo 19. Od teh jih je bilo enajst proti zamenjavi imena in osem za zamenjavo. Občinski svet je na podlagi rezultata glasovanja odločil, da se vsi postopki za preimenovanje zaustavijo in tako do nadaljnjega ostane ime Grljanska ulica.

Na minuli seji občinskega sveta v Veržeju so tudi sklenili, da bo Janez Krnc, vodja veržejskega centra DUO, naslednjih pet let odgovorni urednik občinskega glasila


Več v Gospodarstvo