PGD Trnovci organizirali gasilsko tekmovanje in nogometni turnir

Istočasno z gasilskim tekmovanjem se je odvijal prijateljski nogometni turnir, ki ga organizirajo vsako leto in je postal že tradicionalni

Sara Munda, sreda, 2. september 2015 ob 09:06
Gasilsko tekmovanje PGD Trnovci

Gasilsko tekmovanje PGD Trnovci

Zadnji počitniški vikend so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Trnovci dobro izkoristili in ga preživeli v znamenju druženja. V soboto, 29. avgusta, so pred prostori gasilskega doma Trnovci organizirali gasilsko tekmovanje, sočasno se je odvijal nogometni turnir na travnatem igrišču.

Dopoldne se je odvijalo gasilsko tekmovanje za pionirje, ki so ga letos organizirali prvič. Prijavljeni sta bili dve ekipi: pionirke PGD Trnovci in pionirji PGD Koračice. Gasilsko tekmovanje za starejše gasilke in gasilce je bilo s strani trnovskih gasilcev organizirano drugič in je zajemalo dve vaji. Ekipe so se pomerile v hidrantni vaji in vaji raznoterosti. Skupno je bilo prijavljenih 9 gasilskih ekip, ki so zasedle naslednja mesta:

Gasilci:
  1. PGD Kasaze-Liboje
  2. PGD Starše
  3. PGD Radenci-Boračeva
  4. PGD Starošinci
Gasilke:
  1. PGD Bevče
  2. PGD Trnovci
  3. PGD Prepolje
  4. PGD Lutverci
  5. PGD Gabrnik
Med tekmovalnim delom so si ekipe lahko ogledale notranjost prenovljenega gasilskega doma, muzeja in nedolgo nazaj prenovljene kapele. Pred tekmovanjem so se lahko okrepčali s kavo in pecivom, kasneje je bilo poskrbljeno za jedačo in pijačo vseh tekmovalcev in ostalih gostov. Gasilci so organizirali tudi srečelov. Ob zaključku tekmovanja in razglasitvi tekmovanja je zbrane pozdravil župan občine Sveti Tomaž, Mirko Cvetko.
Istočasno z gasilskim tekmovanjem se je odvijal tudi prijateljski nogometni turnir, ki ga organizirajo vsako leto in je postal že tradicionalni. Letos je sodelovalo 6 ekip, ki so se za stopničke borile vse do večera. Igralo se je po sistemu 4+1.

Končni vrstni red:
  1. Fantje iz Male Nedelje
  2. Trnovska mafija
  3. Mladost
  4. Mejstri
  5. Trnovski angeli
  6. PGD Koračice

Foto: Ivan Trunk



Več v Kultura in izobraževanje