V Gornjo Radgono ponovno namestili prebežnike

V Slovenijo je v preteklih dneh iz Hrvaške vse skupaj prispelo več kot 2.000 prebežnikov

Prlekija-on.net, nedelja, 20. september 2015 ob 08:26
Nastanitveni center v Gornji Radgoni

Nastanitveni center v Gornji Radgoni

V noči na nedeljo je bilo v zbirne centre po Sloveniji prepeljano še 960 prebežnikov, ki so jih iz Brežic avtobusi znova prepeljali v namestitvene centre v Gornji Radgoni od koder so v soboto prebežniki prostovoljno odšli, v Celju, Mariboru, Lenartu in v Gruškovje, kjer doslej večjega navala prebežnikov ni bilo. Z Dolenjske so tja prepeljali 50 prebežnikov, med njimi so tudi otroci. Vseh skupaj je v Pomurju sedaj nastanjenih 640.

O begunski krizi
vse na enem mestu:
Begunska kriza
V Slovenijo je v preteklih dneh iz Hrvaške vse skupaj prispelo več kot 2.000 prebežnikov. Na mejnem prehodu Rigonce jih v tem trenutku ni, na Obrežju pa jih je okoli 400. Policija si prizadeva, da bi prebežnike prepeljali v zbirne centre po državi in tako spraznili sprejemni center v Brežicah, kjer danes pričakujejo nove namestitve.

Ponoči policija ni zabeležila večjih posebnosti in trenutno ni podatkov, da bi se slovenski meji bližale kakšne nove večje skupine prebežnikov. Sicer pe je v sprejemnih in nastanitvenih centrih po Sloveniji prostora za devet tisoč prebežnikov.


Več v Črna kronika