V Odrancih sprejeli najlepšo Slovenko

Nepopisno veselje in solze sreče so bile prisotne na sprejemu miss Slovenije Mateje Kociper v Odrancih

Jože Žerdin, torek, 22. september 2015 ob 20:11
Mateja Kociper in Ivan Markoja

Mateja Kociper in Ivan Markoja

V Športnem parku v Odrancih je Občina Odranci, skupaj z odranskimi društvi in klubi v nedeljo, 20. septembra, pripravila nepozaben in enkraten sprejem za svojo sovaščanko 23-letno Matejo Kociper iz Sevranske ulice v Odrancih, ki je na izboru za miss Slovenije postala med številnimi dekleti najlepša v Slovenji. Dogodka se je udeležilo več tisoč obiskovalcev, ki jim bo tak sprejem ostal še dolgo v spominu.

Sicer pa se je za Matejo Kociper dan začel navsezgodaj, ko so ji domači muzikanti pod oknom zaigrali jutranjo budnico. Njena odskočna deska za izbor miss Slovenije se je začela že lansko leto, ko se je udeležila tekmovanja za miss Pomurja, kjer je komisijo prepričala o svoji lepoti. Čez leto so se začele na tem področju trde priprave za izbor miss Slovenije. Ob vsem tem času je delovala in se predstavljala na številnih področjih. Komisija jo je celo leto spremljala in jo ocenjevala, eno od teh je bilo tudi področje humanitarnega poslanstva.

Mateja Kociper, doma iz Odrancev, je študentka na mariborski fakulteti za računalništvo in informatiko. Že kot majhno dekle je rada spremljala televizijske izbore za miss Slovenije in miss sveta. V njej je ves čas tlela tiha želja, da bi nekega dne hodila po odru, kjer bi pred komisijo dokazala svojo lepoto in šarm. Iz vsega tega so se ji končno uresničile dolgoletne želje. Tako se je letos pred kratkim udeležila lepotnega tekmovanja za izbor miss Slovenije, kjer je komisijo prepričala s svojo lepoto in nastopom, pri čemer ji je komisija dala naziv miss Slovenije, saj je za prestižni laskav izbor prejela lento in krono ter osebni avtomobil katerega ji je poklonila avto hiša Avto Triglav.

Sedaj, ko je postala miss Slovenije jo čaka trdno delo in številne predstavitve po Slovenije. Letošnji izbor za miss sveta bo 19. decembra na Kitajskem in Mateja bo tam zastopala Slovenijo in svojo naravno lepoto. Na Kitajsko se odpravlja že 19. novembra, kjer bodo potekala priprave na to največje svetovno lepotno tekmovanje za miss sveta. Na Kitajskem se bo ob pripravah na izbor učila kitajski jezik in se navajala na kitajsko hrano.

Odrančani so za Matejo  pripravili prisrčen in nepozaben sprejem. V športni park se je pripeljala z osebnim avtomobilom, kjer jo je spremljala njena družina. V mimohodu so jo pričakali v vrsti najmlajši vse do svojih vrstnikov, ki so v rokah imeli rdeče vrtnice, katere so ji ob sprejemu podarili. Ob prihodu jo je tudi sprejel župan občine Odranci Ivan Markoja, ki ji je čestital, da bo zastopala našo državo Slovenijo. Ob sprejemu so si učenci OŠ Odranci pripravili krajši kulturni program, zaigral pa je tudi pihalni orkester Murska Sobota. Stopila je tudi na oder, kjer je najprej pozdravila vse obiskovalce, kateri so prišli na ta praznik in so jo pozdravili in ji čestitali, da se je uvrstila na svetovno lepotno tekmovanje.

Ob koncu sprejema sta oba skupaj z županom razrezala slavnostno torto, katero ji je podarila občina. Nazadnje je še sledil izpust 23 belih golobov kateri so poleteli v nebo. Ob koncu so ji vsi skupaj zaželeli srečno pot na Kitajsko in za čim višjo uvrstitev na svetovno lestvico za miss sveta.


Več v Družabno