Nogometaši Cvena jesenski prvaki

Po jesenskem delu je ŠD Cven na prvem mestu z devetimi zmagami in enim porazom ter sedmimi točkami prednosti pred drugo uvrščenimi Apačami

Prlekija-on.net, sreda, 28. oktober 2015 ob 13:56
Nogometaši ŠD Cven, foto: sdrustvo-cven.si

Nogometaši ŠD Cven, foto: sdrustvo-cven.si

Članska nogometna ekipa Športnega društva Cven, ki letos zelo uspešno nastopa v 2. MNL MS, je jesenski del tekmovanja končala na prvem mestu. V desetih tekmah so devetkrat zmagali in le enkrat izgubili v gosteh, pred drugo uvrščenimi Apačami pa imajo že sedem točk prednosti.

Na desetih tekmah so dosegli 38 zadetkov, prejeli pa le devet. Najuspešnejši pri doseganju zadetkov je Žiga Smodiš, ki je zadel 17 krat in je hkrati tudi vodilni strelec lige. V točkovanju za fairplay je ŠD Cven na tretjem mestu.

"V celoti sem zadovoljen z jesenskim delom prvenstva. V teh mesecih so naši nogometaši pokazali veliko želje po uspehu, odgovornosti in delavnosti. Zavzeto sledimo cilju, ki je končno prvo mesto v ligi, ki bi nam prineslo tudi uvrstitev v višjo ligo. Pred sezono so se iz drugih klubov na Cven vrnili nekateri domači nogometaši, tudi s poškodbami smo imeli manj težav, oboje pa se pozna pri končnem izkupičku. Upam, da se bomo vsi, ki sestavljamo ta klub, torej nogometaši in drugi člani društva, z enako vnemo pripravili na pomladni del prvenstva," je prvi del sezone za uradno spletno stran pokomentiral predsednik nogometnega kluba Peter Petek.

Lestvica (po 10. kolu):
1. ŠD Cven, 27 točk
2. Apače, 20 točk
3. Mura veterani, 18 točk
4. Šalovci, 16 točk
5. Niros Cankova, 15 točk
6. ŠD NK Rotunda, 10 točk
7. Lipa, 4 točke
8. ŠD Roma, 3 točke

Strelci za ŠD Cven:
17 - Žiga Smodiš
4 - Uroš Pihler
3 - Sašo Potočnik
2 - Jakob Škrobar, Jernej Tršovec, Danijel Šterman, Simon Kapun, Mario Pongračič
1 - Denis Pavliček, Tadej Podgorelec


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport