V čelnem trčenju umrla 59-letna voznica osebnega vozila

Iz do sedaj še neugotovljenega vzroka, je nenadoma zavila v svojo levo stran, kjer je trčila v tovorno vozilo

Prlekija-on.net, četrtek, 5. november 2015 ob 18:45
Trčila sta osebno in tovorno vozilo

Trčila sta osebno in tovorno vozilo

V četrtek, 5. novembra, okoli 14.20 ure je 59-letna ženska vozila osebni avtomobil po glavni cesti iz smeri Maribora proti Dravogradu. Izven naselja Fala je na ravnem, preglednem delu ceste, iz do sedaj še neugotovljenega vzroka, nenadoma zavila v svojo levo stran, preko prekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče, po katerem je ravno takrat pravilno, v nasprotni smeri pripeljal 44-letni voznik tovornega vozila iz Hrvaške.

Čeprav se je voznik tovornega vozila skušal izogniti trčenju, mu to ni uspelo, zaradi česar sta vozili silovito čelno trčili. Po trčenju je obe vozili odbilo desno s ceste, gledano v smeri vožnje voznice osebnega avtomobila. Voznica je ostala ukleščena v vozilu in so jo iz vozila izrezali šele gasilci. V nesreči se je tako hudo telesno poškodovala, da je na kraju nesreče umrla. Voznik tovornega vozila se je v nesreči lažje telesno poškodoval in so ga z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor, kjer so ga že oskrbeli.

Policisti Postaje prometne policije Maribor so odredili izvedeniški pregled osebnega avtomobila in še nekatera druga preiskovalna opravila z namenom, da bi ugotovili vzrok, zakaj je voznica tako nenadoma zavila na nasprotno smerno vozišče. O svojih ugotovitvah bodo s poročilom obvestili pristojno tožilstvo.

Zaradi prometne nesreče je glavna cesta še vedno zaprta za ves promet. Obvoz je mogoč le za osebna vozila. Posledice prometne nesreče bodo v celoti odstranjene v kratkem, takrat bo tudi sproščen ves promet.

V letošnjem letu je to na cestah na območju Policijske uprave Maribor 17. žrtev prometnih nesreč. V primerljivem obdobju lanskega leta jih je bilo 16.