Med čakanjem na sprejem v Avstrijo se je pet prebežnikov sprlo in začelo pretepati

Enemu kršitelju je bilo odrejeno pridržanje na podlagi določil Zakona o nalogah in pooblastilih policije in se nahaja v pridržanju

Prlekija-on.net, četrtek, 5. november 2015 ob 19:00
Prebežniki so se sprli med čakanjem na vstop v Avstrijo

Prebežniki so se sprli med čakanjem na vstop v Avstrijo

V četrtek, 5. avgusta, ob 17. uri, je bilo v nastanitvenem centru v Šentilju 1.461 oseb. Nastanitveni center Šentilj je tekom dne zapustilo 3.120 oseb. Okoli 800 jih je še na vstopu v Avstrijo.

Trenutno je v nastanitveni center Šentilj najavljen prihod 6 avtobusov s 326 osebami.

Policisti so okoli 15. ure v Šentilju, med zapuščanjem Slovenije na poti v Avstrijo, obravnavali kršitev javnega reda in miru. Pet tujcev se je med čakanjem na sprejem v Avstrijo sprlo in začelo pretepati. Takoj so intervenirali policisti, ki so zoper tri kršitelje uporabili telesno silo in sredstva za vezanje. Enega kršitelja pa so obvladali z uporabo telesne sile. Zoper kršitelje je bil izveden prekrškovni postopek.

Enemu kršitelju je bilo odrejeno pridržanje na podlagi določil Zakona o nalogah in pooblastilih policije in se nahaja v pridržanju. Med intervencijo ni bil poškodovan nihče.

Iz Gornje Radgone v Avstrijo sprejetih 1.525 prebežnikov
V četrtek okrog 14. ure je bilo iz Dobove v sprejemni center v Petišovce in Dolgo vas pripeljanih 296 prebežnikov. Po končanih postopkih evidentiranja so bili tujci nastanjeni v nastanitveni center v Gornjo
Radgono.

Vseh 1.525 prebežnikov, ki so danes v treh skupinah zapustili nastanitveni center v Gornji Radgoni je bilo okrog 17.30 ure sprejeto v Republiko Avstrijo.

Vsi nastanitveni in sprejemni centri na območju PU Murska Sobota so trenutno prazni.

V Slovenijo vstopilo preko 150.000 prebežnikov
Danes do 18. ure je v drugem valu po podatkih policije od 16. oktobra v Slovenijo vstopilo že 150.470 prebežnikov. Iz Slovenije jih je odšlo 135.961. Ta statistika se je sicer pričela voditi nekaj dni kasneje, kot za vstope, 20. oktobra, zato je število izstopajočih tujcev neprimerljivo s skupnim številom tujcev, ki so vstopili v državo.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika