»Čarovniško trgovanje« na vaški tržnici

Tradicionalna prireditev Zavoda za turizem in šport Radenci

Filip Matko, sobota, 7. november 2015 ob 21:00
animanje za domače dobrote

animanje za domače dobrote

V krožišču osrednjega dela Radenec še vedno pozdravljajo mimovozeče in mimoidoče tri čarovnice, ki so vabile na vsakovrstne prireditve konec minulega meseca ob vsakoletni noči čarovnic. Toda prvo novembrsko soboto so sedaj vabile na tradicionalno vaško tržnico Zavoda za turizem in šport Radenci, ki se jo sicer pripravi vsako drugo soboto v mesecu. A v novembru bo druga sobota »Martinova«, da se bodo krajani Radenec, kot tudi turisti in drugi gostje, verjetno raje odločili za obisk katerega izmed martinovanj.

Ob šestih stojnicah novembrske vaške tržnice so si obiskovalci lahko kupili izdelke izpod rok domačih ustvarjalk (pri stojnici Društva upokojencev Radenci Radmila Radojević in stojnica Sonje Francelj iz Trnja v Občini Črenšovci), domače bučno olje in bučne semenke (Oljarna Šaruga Mele), magnetne posnetke Radenec, pa tudi šampanjce Radgonskih goric in likerje Belec z Železnih Dveri, kar je bilo na stojnici organizatorja, Zavoda za turizem in šport Radenci. Kvalitetne pridelke čebelic je ponujalo Čebelarstvo Bogdan iz Ljutomera, a suhorobarske izdelke ter še letošnje kostanje in buče je prodajal Stanislav Cer iz Polic pri Gornji Radgoni.

Z domačimi dobrotami, pogačami in sladicami, pa so se obiskovalci posladkali pri stojnici Helene Šic s Kapelskega Vrha, a večina si je izdelke pridnih gospodinj ter iz krušne peči privoščila že kar na prireditvenem prostoru, pred pošto in banko v središču Radenec. Kljub lepemu sobotnemu dopoldanskemu vremenu so organizatorji našteli manj obiskovalk in obiskovalcev, kot so jih pričakovali.


Več v Družabno