Na strelišču v Presiki se je v tekmovanju z malokalibrsko puško pomerilo 23 strelcev

Tradicionalno tekmovanje z malokalibrsko puško SD Rudar Presika

Prlekija-on.net, torek, 17. november 2015 ob 13:09
Martinovo tekmovanje SD Rudar Presika

Martinovo tekmovanje SD Rudar Presika

Strelsko društvo Rudar Presika je v nedeljo, 15. novembra, organiziralo tradicionalno Martinovo tekmovanje v streljanju z malokalibrsko puško - 10 strelov leže.

Na strelišču v Presiki je v treh kategorijah nastopilo 23 strelcev. V kategoriji člani - do 50 let je zmagal Ivo Pintarič iz Presike s 87 krogi, drugi je bil Tonček Križanič iz Stročje vasi, ki je zadel 85 krogov, tretji pa je bil Bojan Pergar iz Pristave. V tej kategoriji je nastopilo 7 strelcev.

V kategoriji starejši strelci od 50 do 65 let je slavil Zlatko Šauperl iz Cvena s 66 krogi, drugi je bil Jožef Matjašec iz Lipe, tretji pa Vlado Ozmec iz Ilovcev. V tej kategoriji je nastopilo 11 strelcev.

V kategoriji veterani je zmagal Milan Bratinščak iz Ljutomera s 60 krogi, drugo mesto je zasedel Blaž Zajnkovič iz Razkrižja, tretji pa je bil Jože Grnjak iz Rinčetove Grabe. V tej kategoriji je nastopilo 5 strelcev.

Po koncu tekmovanja so člani nazdravili Martinu, članica Liljana Habjanič pa je poskrbela za slastno pecivo in  za kreacijo sladkega logotipa društva.

Naslednjo, že 11. tradicionalno strelsko tekmovanje članov SD Rudar, ob Dnevu samostojnosti in enotnosti, za prehodni pokal, bodo v društvu izvedli 26. decembra letos.


Več v Družabno