Leščečki pripravili deveti letni koncert, z naslovom »Življenja krog«

Plesalci folklorne skupine in pevci vokalne skupine Leščeček so s plesom in petjem skozi celoten večer zaokrožili življenje malega človeka, ki je na svoji življenjski poti sejal ljubezen, dobroto, veselje in tudi žalost

Damir Skuhala, ponedeljek, 30. november 2015 ob 09:17
Folklorna skupina Leščeček

Folklorna skupina Leščeček

9. letni koncert Folklorne skupine Leščeček, ki je potekal v soboto, 28. novembra v Veržeju, je nosil pomenljiv naslov: »Življenja krog«. Plesalci folklorne skupine in pevci vokalne skupine Leščeček so s plesom in petjem skozi celoten večer zaokrožili življenje malega človeka, ki je na svoji življenjski poti sejal ljubezen, dobroto, veselje in tudi žalost.

V prvem delu koncerta se umirajoča mamika spominjajo lepih trenutkov iz preteklosti - Leščečki ga predstavijo v spletu »Smo trlje bile«, kjer se pokaže resnično veselje ob sicer težkem delu. Gostje, Folklorna skupina Podgorci, pa so predstavili splet »Nuvo leto vuščimo«. Spomini so se, vsaj na odru, počasi prelevili v sedanjost, kjer so se ob smrtni postelji mamike zbirali domači in jo ob ganljivi pesmi »Angelček varuh moj« pospremili v večnost. A tako kot je v življenju, da za vsakim dežjem posije sonce, je tudi na 9. letnem koncertu na koncu posijalo sonce. S spletom »Krst« so v Sršenovo družino spet dobili Angelco, ki nosi ime po preminuli mamiki.

Čustveno poln večer so popestrile še pevke Vokalne skupine KTD Moščanci.

V kolikor ste »Življenja krog« zamudili v veržejski dvorani, vabljeni, da si ga ogledate v ljutomerskem Domu kulture, in sicer v soboto, 12. 12. 2015 ob 19. uri.


Več v Kultura in izobraževanje