Odprli prenovljene prostore otroško-šolskega dispanzerja in fizioterapije

V prvem nadstropju južnega dela zgradbe se je obnovilo 350 m2 prostorov, vsa sredstva za obnovo pa so bila lastna sredstva ZD Ljutomer

Prlekija-on.net, sobota, 5. december 2015 ob 11:181
Trak je prerezala Suzana Makoter

Trak je prerezala Suzana Makoter

V petek, 4. decembra, so v Zdravstvenem domu Ljutomer, javnosti predstavili obnovljene prostore otroško-šolskega dispanzerja in fizioterapije. Ob tem se je v prvem nadstropju južnega dela zgradbe obnovilo 350 m2 prostorov, kjer je sedaj poenotena podoba notranjega dela zgradbe s severnim delom zgradbe, ki je bil dograjen prejšnje leto. Tako so dobili novo podobo celotnega prvega nadstropja, ki je sedaj prijazen pacientom, predvsem najmlajšim. Gradbeno-inštalacijska dela so stala 85.000 evrov, oprema pa 19.000 evrov, vsa sredstva za obnovo pa so bila lastna sredstva ZD Ljutomer.

Na otvoritvi je zbrane najprej nagovorila v.d. direktorice ZD Ljutomer dr. med. Suzana Makoter, ki se je ob tem zahvalila vsem izvajalcem za korektno in kvalitetno opravljeno delo ter celotnemu kolektivu ZD. Spregovorili so še županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič in župan Občine Križevci mag. Branko Belec.

V kulturnem programu so nastopili otroci iz Vrtca Ljutomer, folklorna skupina OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, podružnice Cven, mladinski pevski zbor OŠ Ivana Cankarja Ljutomer ter pevski zbor ZD Ljutomer.

Po kulturnem programu je sledila svečana otvoritev novih prostorov s prerezom traku, ogled le-teh ter pogostitev.

V začetku letošnjega leta so v ZD Ljutomer svojemu namenu že predali nove prostore, kjer so pridobili tri ambulante, referenčno ambulanto, čakalnico, predavalnico, sejno sobo, pisarne, sanitarije, sanitarije za invalide, dvigalo, sprejemnico, nov vhod ter 14 parkirišč, s čimer so izboljšali pogoje za delo referenčne ambulante, izobraževanje in izvajanje delavnic za zdravstveno vzgojo ter omilili prostorske težave, s katerimi so se v ljutomerskem Zdravstvenem domu ubadali že nekaj let.


Več v Gospodarstvo