Teleing uspešno zaključuje leto in namesto za poslovna darila namenja sredstva v dobodelne namene

Donacijo v višini 2.000 evrov so namenili humanitarnemu Lions klubu Ptuj

Prlekija-on.net, petek, 11. december 2015 ob 18:17
Donacijo v višini 2.000 evrov so namenili humanitarnemu Lions klubu Ptuj

Donacijo v višini 2.000 evrov so namenili humanitarnemu Lions klubu Ptuj

V podjetju Teleing d.o.o. že šesto leto zapored tudi ob koncu leta nadaljujejo z dobrodelnostjo – namesto za poslovna darila so donacijo v višini 2.000 evrov namenili humanitarnemu Lions klubu Ptuj, ki jih bo v celoti porabil za Božično – novoletno obdaritev otrokom iz socialno ogroženih družin.

Razlog za donacijo je uspešno poslovanje v letu 2015. Uspešno so zaključili več investicij in celovito prenovili njihovo ponudbo. Zadovoljni so, da število naročnikov njihovih širokopasovnih storitev narašča.

Na tiskovni konferenci v Info točki Teleing na Ptuju in sedežu KKS Ptuj d.o.o. je Branko Brumen, direktor podjetja KKS Ptuj d.o.o predstavil razvoj omrežja KKS Ptuj v letu 2015 in načrte za leto 2016, pri čemer je poudaril pomen zagotovitve dostopa do širokopasovne infrastrukture, katero gradi Teleing d.o.o. tudi na ruralnem področju Mestne občine Ptuj.

»Vsebinski in finančni rezultati ter tehnološki napredek, ki smo jih ustvarili na izjemno pomembnem celovitem telekomunikacijskem področju bivanja občank in občanov Mestne občine Ptuj ter njenih obiskovalcev, turistov... so dokaz, da je bila odločitev MO Ptuj o javno-zasebnem partnerstvu s podjetjem Teleing modra, pravilna in dragocena ter predstavlja primer dobre prakse za pospešen razvoj Ptuja, ki bi mu kazalo slediti tudi na drugih območjih in področjih nujne spremembe obstoječe lastninske in upravljavske strukture. Primerjalni podatki z obdobjem pred sklenitvijo pogodb KKS Ptuj d.o.o. s  Teleing d.o.o. na področjih  modernizacije – nadgradnje KKS Ptuj omrežja po najvišjih državnih in EU standardih, zgrajenih 78 km kabelske kanalizacije za širokopasovno optično omrežje v teh letih, obseg investicijskega vzdrževanja, zagotavljanje obratovanja obstoječega omrežja – upad števila prijavljenih napak s strani naročnikov,  zaustavljen trend upadanja naročnikov v omrežju KKS Ptuj in še naprej povečani delež tistih naročnikov kateri uporabljajo tudi druge širokopasovne storitve elektronskih komunikacij na svojem priključku na omrežje KKS, raznovrstna programska shema, ki se prilagaja željam in pričakovanjem naročnikov in ne nazadnje pozitivno finančno poslovanje podjetja, nedvomno potrjujejo navedeno oceno.« je povedal Branko Brumen.

Direktor Teleing d.o.o. Janez Smolkovič je v nadaljevanju predstavil poslovanje podjetja v letu 2015.
Podjetje Teleing d.o.o. je letos obeležilo 20 let obstoja in uspešnega razvoja. Uveljavili so se, kot konkurenčen ponudnik sodobnih telekomunikacijskih storitev na področju 15 občin Spodnjega Podravja in Pomurja.

Omrežja kabelske televizije nadgradili v sodobna hibridna optično koaksialna omrežja
Podjetje ima poslovni enoti in Info točki za naročnike na Ptuju na Slovenskem trgu 1 in v Ljutomeru na Glavnem trgu 9. V mesecu juniju letos pa so odprli nov storitveno-logistični center za širše Ptujsko področje v industrijski coni v občini Markovci pri Ptuju.

Podjetje Teleing danes zaposluje 35 strokovnjakov in sodeluje z več zunanjimi izvajalci in kooperanti. V želji, da bi tudi v prihodnje obstali kot konkurenčen ponudnik so v podjetju Teleing v letošnjem letu uvedli več novosti v njihovi ponudbi. Obstoječa omrežja kabelske televizije so nadgradili v sodobna hibridna optično koaksialna omrežja. Potrebe po hitrih povezavah so vsak dan večje, zato so investirali v nadgradnjo opreme za kabelski internet, kar jim omogoča, da so lahko v začetku julija letos dvignili prenosne hitrosti kabelskega interneta vse do 100/8 Mbit/s.

Na željo njihovih naročnikov, ki jim zadostuje le širokopasovni dostop do interneta in ne želijo zakupiti nekih televizijskih vsebin, so pripravili možnost, da lahko odslej tudi na omrežju kabelske televizije naročijo samostojno storitev širokopasovnega dostopa do interneta. Iz tega razloga je po novem tudi za sprejem osnovnega paketa digitalne televizije potrebna pametna dekodirna kartica. Uvedba pametnih kartic jim tudi omogoča, da bodo lahko že v bližnji prihodnosti omogočili njihovim naročnikom, da bodo preko servisne spletne strani sami izbirali televizijske pakete, katere želijo spremljati.

»Zavedamo se, da je naš razvoj odvisen od naših naročnikov, zato se že vsa ta leta vsi zaposleni v podjetju Teleing trudimo, da bi s svojo ponudbo storitev čim bolj izpolnili pričakovanja in želje naročnikov. Ob tej priložnosti se vsem naročnikom v imenu vseh sodelavcev zahvaljujem za razumevanje ob uvajanju novosti v našo ponudbo.«, je dejal direktor podjetja Janez Smolkovič.

Letos so odprli tudi spletno trgovino
Iz njihove ponudbe pa se počasi poslavlja analogna televizija. Zaradi povečanja števila TV programov v digitalni programski shemi so v začetku julija zmanjšali število analognih programov iz 44 na 20. Vsak posamezni analogni TV program namreč zaseda frekvenčni pas, v katerem lahko prenašajo do 8 digitalnih TV programov. Naročniki, ki imajo še analogne televizijske sprejemnike so v sklopu cene naročnine za digitalno televizijo dobili v uporabo tudi napravo za sprejem digitalnih programov.

V juniju letos so odprli tudi spletno trgovino. Na spletnem naslovu trgovina.teleing.com si lahko njihovi naročniki izberejo svojo novo televizijo, računalnik, tablico in ostale artikle iz ponudbe. Njihovi zvesti naročniki bodo pri nakupu še posebej nagrajeni s popustom zvestobe in možnostjo plačila v 24. obrokih ter brezplačno dostavo naročenega artikla.

V letu 2014 zgradili več kot 220 km novih optičnih omrežij
Že od leta 2007 gradijo novo sodobno širokopasovno optično komunikacijsko omrežje za vse njihove naročnike na omrežjih kabelske televizije ali tiste, ki bodo to šele postali. Njihov cilj, da do leta 2020 vsa obstoječa bakrena omrežja kabelske televizije, ki so v njihovem upravljanju nadomestijo z novim optičnim omrežjem, uspešno izpolnjujejo, saj so samo v letu 2014 zgradili več kot 220 km novih optičnih omrežij. Z gradnjo bodo nadaljevali tudi v prihodnje in vse obstoječe naročnike, ki so enkrat že plačali priklop na omrežje kabelske televizije, bodo na novo optično omrežje priključili brezplačno.

V letošnjem letu bodo za vse investicije, gradnjo novih optičnih omrežij in nakup omrežne opreme za ponudbo njihovih storitev, namenili 1,2 milijona evrov.

Prejeli certifikat odličnosti Excellent SME Slovenia tri leta zapored
V podjetju Teleing d.o.o. se zavedajo, da je njihova prihodnost odvisna od zadovoljstva njihovih naročnikov z njihovimi storitvami, zato neprestano dopolnjujejo njihovo ponudbo z novimi storitvami po konkurenčnih cenah in veliko napora vlagajo v zagotavljanje zanesljivega delovanja njihovih storitev. Vsem naročnikom se zahvaljujejo, da lahko z njihovo pomočjo soustvarjajo prihodnost.

Teleing je v lokalnem okolju postal prepoznavna blagovna znamka, zaposleni pa so neločljiv del tega in uspešne zgodbe podjetja, katero želijo nadaljevati tudi v bodoče. Želijo biti vpeti v lokalno okolje, zato se bodo tudi v bodoče družbeno odgovorno odzivali na dogajanja v lokalnem okolju.

V podjetju Teleing d.o.o. so veseli, da je njihova poslovna uspešnost prepoznana tudi širše. Tako so 1.decembra 2015 prejeli priznanje Gospodarske zbornice Slovenije, saj so bili med 15 podjetji iz celotne Slovenije, katera so uspela pridobiti certifikat odličnosti Excellent SME Slovenia tri leta zapored in imajo v zadnjem letu po metodologiji družbe Coface najvišjo bonitetno oceno 10. Več o priznanju tukaj.

2.000 za obdarovanje več kot 130 otrok iz 50 socialno ogroženih družin
Ob koncu poslovno uspešnega leta je, tako kot je to pri njih že običajno, direktor Teleing d.o.o. Janez Smolkovič predal donacijo v višini 2.000 evrov predsedniku humanitarnega društva Lions klub Ptuj, Marku Klemenčiču, kateri se je zahvali za znaten prispevek k realizaciji tradicionalnega dobrodelnega projekta Lions kluba Ptuj, v okviru katerega bodo obdarili več kot 130 otrok iz 50 socialno ogroženih družin z darilnimi paketi. Ob tem je na kratko predstavil humanitarno društvo Lions klub Ptuj in njihovih največjih dobrodelnih projektov v lionističnem letu 2015/2016.


Več v Gospodarstvo