Radenci: Nagovor in voščilo župana

Pred prazniki »Informator« - obvestila za občane

Filip Matko, sreda, 16. december 2015 ob 11:40
Janez Rihtarič

Janez Rihtarič

Pred bližajočimi prazniki je v vsa gospodinjstva Občine Radenci bila namenjena nova številka »Informatorja« - obvestila za občane Občine Radenci. Na štirih straneh so informacije o Odloku o proračunu Občine Radenci za leto 2016, o kopalnih kartah za občane v letu 2016, otvoritvi prenovljene kapeli svete Ane v parku, vabilo na prireditev ob Dnevu samostojnosti in enotnosti RS 26. decembra ob 19. uri v Kongresni dvorani hotela Radin v Radencih, ko bo slavnostni govornik prvi predsednik RS Milan Kučan ter poziv k sodelovanju v komercialnem kotičku Informatorja.

Še posebej pa je zanimiv nagovor in voščilo župana Janeza Rihtariča na prvi strani, ki ga povzemamo:

Spoštovane občanke, spoštovani občani !

Staro leto se počasi poslavlja od nas in daje prostor novemu, ki prihaja. Sprašujem se kakšno bo ? Bo bolj prijazno, kot je bilo leto 2015, bo bolj mirno, bo manj vsesplošne krize, begunstva, bede ? Bomo zdravi ? Ja, to so vprašanja, ki si jih zastavljam, a odgovora ne moremo dati. Nihče od nas ne ve, kaj prinaša prihodnost.

Ob koncu leta je čas, da pogledamo kaj je bilo storjeno in česa nismo uspeli uresničiti. V naši občini smo se posvečali predvsem projektom na področju vodo oskrbe, infrastrukture in komunal, saj so prav to področja, ki so pomembna za življenje posameznika in celotne družbe. Ob tem so potekale aktivnosti tudi na ostalih področjih, saj smo uredili akustiko v športni dvorani, dovoz pri Osnovni šoli Radenci. V leto 2016 vstopamo s sprejetim proračunom, kar bo omogočalo nemoteno nadaljnje delovanje občine, čim hitrejše izvajanje planiranih aktivnosti ter pripravljanje na javne razpise. Prednostni nalogi v letu 2016 sta izgradnja honika za pešce (pločnika) na relaciji Radenci – Kapelski Vrh in rekonstrukcija letnega kopališča v Radencih.

Drage občanke, spoštovani občani, dovolite da se zahvalim za dobro delovanje in vse, kar dobrega storite za našo občino. Verjamem, da lahko vse postane dosegljivo in da bo vse kar načrtujemo, lahko realizirano, čeprav na prvi pogled mislimo, da je težko in daleč. Pomembno je samo, da bomo sodelovali, si prisluhnili, se dogovarjali in skupno šli zastavljenim ciljem naproti.

V prazničnih dneh Vam želim dobrega zdravja, razumevanja ter jasnega pogleda v prihodnost. Naj dobre želje, ki jih bomo izrekali in slišali v tem času, postanejo vodilo za vsak dan, ljubezen pa naj bo zaklad, s katerim si bogatimo življenje ! Najdimo svoj notranji mir in harmonijo na poti do sočloveka. Čisto preprosto, bodimo si ljudje in vse bo uresničljivo.

Hkrati Vam čestitam ob državnem prazniku, Dnevu samostojnosti in enotnosti Republike Slovenije.

Vaš župan Janez Rihtarič


Več v Kultura in izobraževanje